DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ricciardo: Mindent átadok Landónak

Ismeretlent utat járnak be a téli tesztek során a csapatok az új szabályoknak köszönhetően. Ezzel Daniel Ricciardo is tisztában van, aki úgy véli, ezért mindent meg kell osztania a csapattársával.

Az első háromnapos teszt után úgy fest, jó helyzetben van a McLaren. A wokingiak nagyszerű tempót diktáltak és a megbízhatóságra sem panaszkodhattak. Az eredményes munka mellett a pilótapárosuk összeszokottsága is előnyt jelenthet, legalábbis a csapatfőnöke, Andreas Seidl korábbi szavaiból ítélve.

Ezt a nézetet az istálló ausztrál pilótája is osztja, aki úgy gondolja, a csapatmunka különösen fontos az előszezonban, ezért a körülötte lévőknek igyekezett a lehető legtöbb visszajelzést adni a tesztek során.



„Nincs túl sok információnk ilyenkor. Annyi visszajelzést adok számukra, amennyit csak tudok! Az évnek ebben a szakaszában tényleg mindent megadunk nekik, mert az idő a mi oldalunkon áll. Azt hiszem, ha egy versenyhétvégéről van szó, akkor megpróbálsz kicsivel tömörebb és lényegre törőbb lenni, de most tényleg mindent, amit érzek, egyszerűen elmondtam nekik. Nem hiszem, hogy ezen a ponton túl sok infóval rendelkeznénk” – idézte Ricciardo szavait a RacingNews365.

A nyolcszoros futamgyőztes azt is elárulta, hogy csapattársára, Lando Norrisra is nagy figyelmet fordít, így vele is megosztja a tapasztalatait.

„Igyekszem mindent átadni nekik a csapatnak, aztán Landóval is beszélni. Ez egy fontos időszak az évben, hogy együtt dolgozzunk a csapattársunkkal, és tényleg megpróbáljuk egymást valahogy egy hullámhosszra hozni, hogy aztán a csapatot a megfelelő irányba toljuk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: