DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Megerősítve: Elhalasztják a Miami Nagydíjat

A Formula-1 közleményt adott ki arról, hogy nem rendeznek már jövőre második versenyt az Egyesült Államokban. Nagydíj csak 2020-ban lesz Miamiban, de a rajongói fesztivált megtartják ősszel.

Az előző hétvégén feltűnt sajtóhírnek megfelelően hétfő éjszaka bejelentést tett a Formula-1: a tervezett 2019. októberi időpont helyett csak egy évvel később tartják meg az első Miami Nagydíjat.

„Bár preferenciánk az lett volna, hogy 2019-ben versenyezzünk Miamiban, mindig is volt egy pont, amelyen túl a legjobb kerék kerék elleni versenyélmény biztosítása a rajongók, versenyzők és csapatok számára már nem lett volna lehetséges a rendelkezésre álló időben. Ezt a pontot elértük, ami a Miamiban való 2019-es versenyzést illeti” – idézi az F1 közleménye Sean Bratchest, a kommunikációs műveletekért felelős igazgatót.



„Mindazonáltal hosszú távban gondolkodunk, ennek eredményeként pedig a miami hatóságokkal való konzultáció alapján úgy döntöttünk, a megállapodást a nyár későbbi szakaszára halasztjuk, azzal a céllal, hogy az első Formula-1-es Miami Nagydíjat a 2020-as szezonban tartjuk meg” – mondta Bratches, arra hivatkozva, hogy a sportág 1,8 milliárd nézője érdekében inkább egy évet várnak, ahelyett, hogy optimális alatti versenypályán nagydíjat tartsanak.

A kommunikációs főnök kiemelte, a sportág számára fontos egy második verseny az Egyesült Államokban. „Elkötelezettek vagyunk az USA-ban és különösen Miamiban való bővülésnek. Már októberben elvisszük fantasztikus sportunkat ebbe az ikonikus városba a Formula-1-es rajongói fesztivál formájában.”

A közlemény nem tért ki a halasztás tényleges okára: a város lakosai felemelték hangjukat a felfordulás miatt, melyet a nagydíj okozna a jövőben. Hogy a polgároktól több visszajelzés érkezhessen, a városvezetés a rendezésről szóló, július 26-ra kitűzött szavazást szeptemberre halasztotta. Miami egészen kedvező szerződése a hírek szerint rögtön 10 évre szól, további 10 év opcióval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: