DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton mindenkivel beszélt, aki nem térdelt le

Bár a világbajnoki címvédő korábban azt mondta, nem zavarja, ha valaki nem követte különleges rasszizmus-ellenes térdelését, azóta minden pilótával négyszemközt beszélt, aki nem térdelt le a futam előtt.

Még mindig az az álma, hogy a teljes mezőny, tehát mind a húsz pilóta térdre ereszkedjen a következő verseny előtt, vagy kicsit később. Ennek érdekében Lewis Hamilton mindenkivel beszélt, aki legutóbb állva maradt Ausztriában. A hat „renitens” Max Verstappen, Antonio Giovinazzi, Danyiil Kvjat, Carlos Sainz, Charles Leclerc és Kimi Raikkönen volt (bár a rasszizmus-ellenes pólót ők is viselték).

Nem volt tervben, hogy ismét letérdelünk, a hivatalos pilóta-megbeszélés után kicsit ott maradtunk még többen is, majd Zoomon is beszélgettünk. Volt némi egyet nem értés, hogy újra meg kellene-e tennünk vagy sem, én annyit mondtam, hogy mindenképpen folytatni fogom” – idézi Lewis Hamiltont az F1i.com szakoldal.

Hamilton mindenkivel beszélt, de teljes egység továbbra sincs a témában


„Többen úgy vélekedtek, hogy hááát, a múlt héten már egyszer megcsináltuk, én nem fogok újra letérdelni. De többen is voltak olyanok, akik pontosan úgy közelítik meg a kérdést, mint az első héten. Ezért szántam rá kicsit több időt és négyszemközt is beszélgettem azokkal, akik úgy döntöttek, állva maradnak.”

„Szerintem sikerült közelíteni az álláspontokat. Nem mondom, hogy mindenki le fog térdelni, de egyre gyakrabban jön elő. Szeretném azt hinni, hogy eljön az az idő, amikor mindannyian egyformán gondoljuk majd, megértjük a lényeget és egységesen letérdelünk.”

„A rasszizmus olyasvalami, ami többszáz éve jelen van a világban és most is találkozhatunk vele. Éppen ezért rendkívül inspiráló, ha olyan ikonokkal találkozik az ember, akik fellépnek ellene” – tette hozzá a hatszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: