DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 27. hétfő

Rasszizmus

„Banánnal dobáltak” – Hamilton a gyerekkori bántalmazásokról

A hétszeres F1-es világbajnok elmondta: már hatévesen is állandó bántalmazásoknak volt kitéve a bőrszíne miatt az iskolában.

részletek

Az Aston Martinnál is kipattant egy rasszista botrány

Lewis Hamilton esetei többször is figyelemfelkeltőek voltak az elmúlt időszakban, ám idén egy másik istállónál, az Aston Martinnál is történt rasszista zaklatás, erre csak most derült fény.

részletek

Ecclestone: Hamilton elég feledékeny lett

Miután kipattant az utóbbi hetek rasszista-botránya Nelson Piquet szavait követően, Lewis Hamilton a brazilt megvédő Bernie Ecclestone-ba is beleszállt. A brit viszont visszavágott.

részletek

Verstappen: Piquet tévedett, de nem rasszista

Max Verstappen elismerte, hogy Nelson Piquet Lewis Hamiltonra tett megjegyzése nem volt helyénvaló, ugyanakkor leszögezte: a háromszoros világbajnok biztosan nem rasszista.

részletek

Hamilton: Miért biztosítunk helyet az ilyeneknek?

A héten Nelson Piquet és Bernie Ecclestone felszólalása is nagy port kavart. Hamilton úgy gondolja, hogy néhány „idősebb hang” már nem méltó arra, hogy képviselje azt az irányt, ami felé az F1 tart.

részletek

Hamilton reagált Nelson Piquet megjegyzésére

A Twitteren nyilvánított véleményt a korábbi F1-es világbajnok viselkedésével kapcsolatban Lewis Hamilton. A britek hétszeres világbajnoka szerint, ideje hogy másképp gondolkodjanak az emberek.

részletek

Piquet rasszista megnyilvánulást tett Hamiltonnal szemben, az F1 és a Mercedes is reagált

Max Verstappen apósa az n-nel kezdődő szót használta Lewis Hamiltonra, a Formula-1 és a Mercedes is közleményben válaszolt a korábbi F1-es világbajnok viselkedésére.

részletek

Rasszista nyelvezetért felfüggesztette juniorját a Red Bull

Az F2-ben szereplő Jüri Vips egy játékstream közben használt sértő kifejezést, amely miatt az energiaitalosok azonnali hatállyal felfüggesztették az észtet, aki bocsánatot kért a nyelvezetéért.

részletek

Bojkottálja a közösségi médiát Hamilton

A hétszeres világbajnok is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek résztvevői három napra elnémulnak a közösségi oldalakon, a diszkrimináció ellen tiltakozva. Célzott rá, hogy a Formula-1 is beszállhatott volna – a sportág csatornái aktívak maradnak a portugál hétvégén.

részletek

Hamilton: George halála nem volt hiábavaló

A hétszeres F1-es világbajnok a közösségi médiában posztolt hosszan azok után, hogy kedden a bíróság mindhárom vádpontban bűnösnek találta George Floyd gyilkosát.

részletek

Vége a rasszizmusos póló kötelező viseletének

A pilóták tavaly még utasításba kapták a fekete, feliratos póló viselését, ám ez az idei évben már megváltozik. Aki szeretne, szabadon üzenhet a világnak, de a kötelező jelleg megszűnik.

részletek

Hamilton: Nem az számít, mennyien fogunk letérdelni

Lewis Hamilton tavaly vezéregyénisége volt az F1 rasszizmus elleni kampányának, igaz, a maga módján, s talán olykor kissé túlzásba is vitte a dolgokat, idén azonban nem fogja.

részletek