DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vége a rasszizmusos póló kötelező viseletének

A pilóták tavaly még utasításba kapták a fekete, feliratos póló viselését, ám ez az idei évben már megváltozik. Aki szeretne, szabadon üzenhet a világnak, de a kötelező jelleg megszűnik.

Ebben az évben a futamok előtt közvetlenül mindenki összegyűlik a már korábban is látható „We race as one” feliratnál, ez önmagában ráirányítja a figyelmet a sokszínűségre, a különbözőségre, az egységre és a fenntarthatóságra való törekvésre. Innentől eltűnik a szivárványszínek kötelező jellegű használata is.

Ilyen csoportképet valószínűleg már nem fogunk látni idén


A pilóták maguk dönthetnek arról, hogy kívánnak-e valamilyen gesztust tenni, amit szeretnének megmutatni a világnak, de minden önkéntes alapon történik. A csoportképnél saját overalljukban állnak majd, mindenféle különleges extra öltözet mellőzésével.

Az FIA egyik meg nem nevezett képviselője beszélt a The Telegraphnak a részletekről. „A versenyeket megelőzően bármelyik pilóta engedélyt kap, hogy szabadon kifejezze támogatását, elkötelezettségét valami iránt, de csak ha szeretné. A lényeg, hogy innentől nem követelmény a közös fellépés, egyedül csak a „WeRaceAsOne” feliratnál állnak majd együtt. Semmi más nincs tiltva, de nem is kötelező.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: