DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Bojkottálja a közösségi médiát Hamilton

A hétszeres világbajnok is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek résztvevői három napra elnémulnak a közösségi oldalakon, a diszkrimináció ellen tiltakozva. Célzott rá, hogy a Formula-1 is beszállhatott volna – a sportág csatornái aktívak maradnak a portugál hétvégén.

Az angol futballcsapatoktól indult a kezdeményezés, amelyhez azóta számos sportoló és szervezet csatlakozott: péntek délutántól hétfőig elnémulnak a közösségi médiában, így tiltakozva az ezeken a platformokon jelen levő diszkrimináció és zaklatás ellen. A kezdeményezés Lewis Hamilton tetszését is elnyerte.

„Számomra egyértelmű, ebben a sportban is, hogy a rasszizmus továbbra is problémát jelent. A közösségi média platformjainak többet kellene tennie, hogy felvegyék a harcot ellene” – mondta Hamilton a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is jelen volt online. „Szóval teljes mértékben támogatom a kezdeményezést. Ha az én részvételem is segít nyomást helyezni a felületekre, hogy harcoljanak ellene, akkor biztosan, örömmel csatlakozok.”



A kezdeményezés a focitól indult, Hamilton pedig egy labdarúgásból vett hasonlattal buzdított a diszkrimináció elleni harcra: amilyen felháborodás volt tapasztalható a gyorsan kudarcba fulladt Európai Szuperliga irányába, olyan összefogást szeretne látni a rasszizmus ellen is.

„Érdekes volt látni, ami a Szuperligával történt mostanában. Mindenki összetartott és ellene volt. El tudjuk képzelni, hogy ugyanezek a rajongók megteszik ezt a rasszizmus ellen is? Képzeljük el, milyen változásra lennénk képesek. Csodálatos, mit tudunk megvalósítani, ha egységben vagyunk. Büszke vagyok rá, hogy több szervezet is támogatja ezen a hétvégén, remélem, sikerül a változás szikráját elhoznia, ezért én is mellette állok. Nem teljesen értem, a Formula-1 miért nem, de én támogatni fogom” – mondta Hamilton a Sky Sports tévécsatornának, amely szintén csatlakozott a bojkotthoz, így közösségi médiás felületein hiába próbáljuk majd követni a Portugál Nagydíj eseményeit.

A Formula-1 viszont egy közleményben egyértelműsítette, folytatják a diszkrimináció elleni harcot és támogatják a kezdeményezést, ám közösségi médiás felületeik nem állnak le a hétvége során, továbbra is kiszolgálják a rajongók igényét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: