DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Hamilton reagált Nelson Piquet megjegyzésére

A Twitteren nyilvánított véleményt a korábbi F1-es világbajnok viselkedésével kapcsolatban Lewis Hamilton. A britek hétszeres világbajnoka szerint, ideje hogy másképp gondolkodjanak az emberek.

Ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, nemrégiben kiszivárgott, hogy 2021 végén Nelson Piquet egy rasszista megjegyzéssel utalt Lewis Hamiltonra. Az esettel kapcsolatban kedden délelőtt Formula-1 és a Mercedes közös közleményben reagált, és ítélte el a brazil legenda viselkedését, amiért azt a bizonyos n-nel kezdődő szót használta.

A szituációval kapcsolatban nemrégiben Lewis Hamilton is elmondta véleményét, néhány Twitter-bejegyzésen keresztül.



 

„Koncentráljunk a gondolkodásmód megváltoztatására. Ez túlmutat a nyelvhasználaton. Ezeknek az archaikus gondolkodásmódoknak meg kell változniuk, és nincs helyük a sportunkban. Egész életemben ilyen hozzáállással és célzottan vettem körül magam. Rengeteg időm volt tanulni. Eljött a cselekvés ideje” – írta Hamilton hivatalos közösségi oldalán.

A 37 éves versenyző egy Nelson Piquet-t kritizáló Tweetet is megosztott, melyben valaki az alábbit írta: „Mi lenne, ha Lewis Hamilton csak annyit tweetelne: Ki a franc az a Nelson Piquet?” – az alábbi reakcióra Hamilton a következőt válaszolta: „képzeld el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: