DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Hamilton elég feledékeny lett

Miután kipattant az utóbbi hetek rasszista-botránya Nelson Piquet szavait követően, Lewis Hamilton a brazilt megvédő Bernie Ecclestone-ba is beleszállt. A brit viszont visszavágott.

Hetek óta Nelson Piquet Hamiltonra tett – sokak szerint – rasszista megjegyzésével van tele a világsajtó, a Formula-1 egykori teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone viszont a háromszoros világbajnok brazil pilóta védelmére kelt. Lewis Hamiltonnak ez nem tetszett és odaszúrt a brit üzletembernek.

„Mindig is a helyes utat próbáltam járni, próbáltam mindenkivel tisztelettel bánni, ezek után pedig ismét csak azt mondhatom, amit eddig: miért biztosítunk nekik helyet ehhez?” – mondta nemrég Hamilton.

Hamilton elfelejtette volna Ecclestone korábbi segítségnyújtásait?


Most a brit üzletember is reagált. „Lewis nagyon sok mindent elfelejt sajnos. Amikor a Mercedes nem akarta kifizetni a rendkívül magas fizetését, amit ő maga kért, akkor azonnal azt mondtam, hogy ha ezen múlik, én majd kifizetem neki a különbözetet. A Formula-1-nek szüksége van a sokszínűségre, például egy kínai pilótára és egy női versenyzőre is” – ecsetelte véleményét Ecclestone a Blick hasábjain.

„Ez totális hülyeség, amiről beszélnek. Ha rám célzott a jelzőkkel, akkor annyit mondhatok, semmit nem csináltam. Inkább vissza kellene emlékeznie arra, amikor sok évvel ezelőtt az édesapjával beszélgettem és felhoztuk, hogyan lehetne segíteni őt. Nem vagyok rasszista. Igazából éppen az ellenkezője igaz rám, aki pedig ezt állítja rólam, az teljes őrültség” – tette hozzá Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: