DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Nem az számít, mennyien fogunk letérdelni

Lewis Hamilton tavaly vezéregyénisége volt az F1 rasszizmus elleni kampányának, igaz, a maga módján, s talán olykor kissé túlzásba is vitte a dolgokat, idén azonban nem fogja.

A tavalyi 17 futamon a pilóták egységesen kiálltak a rasszizmus elleni harc jelképeiként egy fekete színű pólóban, melyen az „End Racism” felirat szerepelt. Lewis Hamilton azonban egy „Black Lives Matter” feliratú felsőben jelent meg.

A brit tavaly többször is elvetette a sulykot, mivel többen nem térdeltek le az ominózus pillanatban, azonban mára belátta, hogy ez mindenkinek a saját döntése: „Úgy gondolom, hogy ez egy szimbolikus gesztus, de olykor annál sokkal nagyobb lehet a hatása” – mondta a hétszeres világbajnok a GP Fans oldalán.



„Most egy új év kezdődik, egyelőre pedig még nincs döntés arról, mit is fogunk csinálni pontosan, de Domenicalival ezt is meg fogjuk beszélni Bahreinben. Mindenki maga döntheti el persze, hogy mennyire aktívan szeretne ebben részt vállalni.”

„Nem az a legfontosabb, hogy mindannyian letérdeljünk, sokkal inkább azok az intézkedések, amiket a háttérben teszünk. Jelenleg ez a leginkább fontos, mivel a dolgok egy idő után a feledés homályába vésznek.”

„Ez továbbra is egy olyan probléma, ami befolyásolja a mindennapi életemet, ugyanúgy, ahogy sok másik emberét is. Fontos, hogy átessünk néhány beszélgetésen, ami pár ember számára kellemetlen, mert lehet változtatni a dolgokon és kell is! Nemsokára kiderül, hogy mi együtt hogyan fogunk fellépni az egész ellen, és biztosíthatok mindenkit, hogy nem a térdelés lesz ennek a legfontosabb része.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: