Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 23. péntek

BLM

Petrov Hamiltonról: Egy férfi csak a menyasszonya és isten előtt térdel

Meglehetősen sarkos véleményeket fogalmazott meg az elmúlt hónapokban a Formula-1-et is behálózó Black Lives Matter-kampányról a korábbi pilóta, Vitalij Petrov. Szerinte Oroszországban amúgy sem ügy a rasszizmus.

részletek

„Hamilton nem csupán versenyzők és sportolók, hanem mindenki számára példakép”

A világ 100 legbefolyásosabb embere közé választották Lewis Hamiltont. Rekordokat dönt és a világ figyelmét BLM mozgalomra irányítja: így jellemezte őt a NASCAR fekete versenyzője, Bubba Wallace, aki példaképének nevezi Hamiltont.

részletek

FIA: Hamilton szabályt sérthetett a pólójával

A Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálja, Lewis Hamilton megsértette-e sport alapelveit, amikor olyan pólóban állt fel a Toszkán Nagydíj dobogójára, amelyen a rendőri brutalitásokra hívta fel a figyelmet.

részletek

Mit üzent pólójával Hamilton a dobogón?

„Tartóztassák le a rendőröket, akik megölték Breonna Taylort” feliratú pólóban vett részt a közös térdelésen és állt a dobogóra Lewis Hamilton: így küzd tovább a feketék jogaiért és a rendőrök túlkapásai ellen.

részletek

Hamilton lekéste a közös térdelést: Nem ért vissza a vécéről

Az Olasz Nagydíj előtt ketten is hiányoztak a rasszizmus elleni menetrendszerű tüntetésről: Sebastian Vettel és a térdelés fő támogatója, Lewis Hamilton. A brit elmondta: sietett, de nem ért oda időben.

részletek

Magnussen nem térdel le többé, Hamilton a fociból vesz példát

Eggyel több versenyző maradt állva a Brit Nagydíj előtti demonstráción: Kevin Magnussen meg is indokolta, miért tett így. A rasszizmus elleni harc zászlóvivője, Lewis Hamilton szerint további párbeszédre van szükség.

részletek

Hamilton Jean Todttal fog beszélni a térdelésről

Nem az ő dolga a Formula-1 rasszizmus elleni harcának élére állni, mondja Lewis Hamilton, aki nem elégedett az FIA, az F1 és a GPDA szerepvállalásával sem. Továbbra is célja, hogy minden versenyző átérezze, együttesen kell cselekedni.

részletek

Hamilton: Ennyi nem elég a rasszizmus ellen

A Magyar Nagydíjat ismét megnyerő Lewis Hamilton nem érezte megfelelőnek a rasszizmus elleni fellépést a Hungaroringen. Szerinte egy nagy rohanás volt az egész, aztán Grosjeannak is beszólt.

részletek

Andretti: Hamilton „harca” képmutató

A hastzoros világbajnok meglehetősen aktívan demonstrál a „Black Lives Matter” elnevezésű megmozdulás mellett mind a pályán, mind azon kívül. Mario Andretti szerint azonban eltúlozza a dolgokat.

részletek

Hamilton: Három éve még elhallgattattak

Már 2017-ben ki akart állni a feketék jogai mellett a háromszoros világbajnok, aki az NFL-játékos Colin Kaepernick előtt tisztelegve térdelt volna le az USA Nagydíjon. Akkor Toto Wolff szólt neki: ne tegye.

részletek

Bedőlt egy álhírnek Hamilton, Helmut Markót támadta

Nem a feketékért vívott harc vonja el a figyelmét, hanem a megkülönböztetés, amit bőrszíne miatt kapott és kap – posztolta indulatosan Lewis Hamilton a Red Bull tanácsadójának címezve. Egy olyan kijelentés miatt dühödött fel, amely a valóságban nem hangzott el Marko szájából.

részletek
Olvastad már?