DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

„Hamilton nem csupán versenyzők és sportolók, hanem mindenki számára példakép”

A világ 100 legbefolyásosabb embere közé választották Lewis Hamiltont. Rekordokat dönt és a világ figyelmét BLM mozgalomra irányítja: így jellemezte őt a NASCAR fekete versenyzője, Bubba Wallace, aki példaképének nevezi Hamiltont.

Felkerült a Time magazin világ legbefolyásosabb embereit felsoroló listájára Lewis Hamilton: sporteredményei, valamint a környezettudatosságért és a rasszizmus ellen folytatott harc okán vették fel a 100-as névsorra, amelyen egyszer, 2016-ban szerepelt már. A Time hasábjain a NASCAR fekete versenyzője, Bubba Wallace szavaival mutatták be Hamiltont.



„Lewis Hamilton olyan személy, akire mindig példaképként néztem fel. Hetedik Formula-1-es bajnoki címének megnyerése előtt áll ebben a szezonban, amellyel Michael Schumacher rekordját egyenlítheti ki. A hetes mágikus szám a versenyzésben, Dale Earnhardt Sr., Jimmie Johnson és Richard Petty is hét bajnoki címet nyert a NASCAR-ban. Lewis, aki 35 éves, még elég fiatal, hogy tovább nyerje a bajnokságokat és új rekordokat állítson fel” – mondta Hamiltonról Wallace.

„Az egyetlen fekete versenyző vagyok a NASCAR csúcskategóriájában, ezért Lewis példája – egyedüli fekete F1-esként – különösen nagy jelentéssel bír számomra. Ő mutatja, hogy mi is itt vagyunk. Hogy láthatom őt, amint leigázza a pályát szinte minden hétvégén, arra motivál, hogy én is ugyanezt tegyem.”

A Hamiltonhoz hasonló antirasszista harcot folytató Wallace a színesbőrűekért folytatott kampány jelentőségét is kiemelte: „Aktivistaként megmozdította a világot. Lewis nemzetközi figyelmet irányított a Black Lives Matter mozgalomra a közösségi médiában és F1-es eseményeken folytatott támogató tevékenységével. Lewis mentális felkészültsége, az aurája, a képessége, hogy minden lehetőséget megragadva használja a rendelkezésre álló platformot annak érdekében, hogy megszüntesse a rasszizmust, többé teszi, mint versenyzők és más sportolók példaképe. Ő mindenki számára inspiráció” – fogalmazta meg Wallace, miért is olyan óriási Hamilton befolyása.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: