DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Ennyi nem elég a rasszizmus ellen

A Magyar Nagydíjat ismét megnyerő Lewis Hamilton nem érezte megfelelőnek a rasszizmus elleni fellépést a Hungaroringen. Szerinte egy nagy rohanás volt az egész, aztán Grosjeannak is beszólt.

A Magyar Nagydíjat megelőzően is felvették a pilóták a rasszizmus elleni fellépést támogató pólókat, de ezúttal nem volt kifejezetten a térdelésre szánt idősáv, mivel a versenyzők között nem született egyezség ezt illetően az elmúlt hetekben.

A mozgalom F1-es élharcosának számító Lewis Hamilton meg is szólta az FIA szervezetlenségét: „Beszélnem kell majd velük, ettől jobb munkát kellene végezniük. Az egész egy nagy kapkodás volt, kiugrottam az autóból, gyorsan letérdeltem, közben meg mindenki ment is a dolgára. Ez kevés” – panaszkodott Hamilton a Sky Sports kamerái előtt.



„Azt mondják, hogy támogatnak és velünk vannak, de nem biztosítják hozzá a megfelelő körülményeket. El volt sietve az egész, ettől több időre lenne szükség, alighanem küldök majd nekik egy emailt erről, hogy aztán meg tudjam ezt beszélni velük.”

Ezután Romain Grosjeanba állt bele a hatszoros világbajnok, aki a pilóták szakszervezetének az elnöke: „Ő is azok közé tartozik, aki úgy van vele, hogy egyszer letérdeltünk, aztán jól is van… Próbáltam beszélni vele, hogy ez egy olyan dolog, ami nem fog egyhamar elmúlni, így ki kell állnunk ellene.”

„A versenyzői eligazításon szó sem esett erről az egészről, ahogyan Sebastian sem emelt hangot” – mondta Hamilton, aki elárulta, hogy Vettellel váltottak korábban üzeneteket arról, hogy mennyire fontos lenne ezt a megmozdulást folytatni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: