DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 4. vasárnap

Rasszizmus

Finn politikus ment neki a „képmutató” Bottasnak: „Örülök, hogy Raikkönen nem csinálja”

Erkölcsi képmutatással vádolja Valtteri Bottast egy finn képviselő, aki nem nézi jó szemmel honfitársa térdelését. Megkockáztatta: a Mercedes elvárása, hogy a versenyző Hamiltonhoz hasonlóan térdve ereszkedve demonstráljon.

részletek

Hamilton a hetedik vb-címet is elcserélné a sokszínűségért

A hetedik trófeája felé menetelő brit szerint nem a sportban elért sikerek számítanak igazán, hanem hogy azok által milyen hatást tud gyakorolni az emberekre – ezt tekinti legfőbb küldetésének.

részletek

Leclerc kiakadt azon, hogy rasszistának állítják be

A Twitteren fakadt ki a Ferrari monacói F1-es pilótája, hogy sokan rasszistának tekintik csak azért, mert a legtöbb versenytársával ellentétben nem térdelt le a futamok előtt.

részletek

Magnussen nem térdel le többé, Hamilton a fociból vesz példát

Eggyel több versenyző maradt állva a Brit Nagydíj előtti demonstráción: Kevin Magnussen meg is indokolta, miért tett így. A rasszizmus elleni harc zászlóvivője, Lewis Hamilton szerint további párbeszédre van szükség.

részletek

Ecclestone helyretette Hamiltont: Én is annyi iskolát végeztem, mint te

Tanulatlan és tudatlan: ezeket a jelzőket használta Lewis Hamilton Bernie Ecclestone-ra, aki szerint az F1-ben nincs diszkrimináció. A sport egykori ura nem hagyta válasz nélkül a kritikát: az ő iskolázatlanságának köszönhető, hogy a hatszoros világbajnok annyi pénzt keres, amennyit, valamint felidézte, hogy Dél-Afrikában megmentett egy feketét.

részletek

Hamilton mindenkivel beszélt, aki nem térdelt le

Bár a világbajnoki címvédő korábban azt mondta, nem zavarja, ha valaki nem követte különleges rasszizmus-ellenes térdelését, azóta minden pilótával négyszemközt beszélt, aki nem térdelt le a futam előtt.

részletek

Hamilton: Három éve még elhallgattattak

Már 2017-ben ki akart állni a feketék jogai mellett a háromszoros világbajnok, aki az NFL-játékos Colin Kaepernick előtt tisztelegve térdelt volna le az USA Nagydíjon. Akkor Toto Wolff szólt neki: ne tegye.

részletek

Hamilton kiakadt a „tudatlan” Ecclestone-ra

Ahogy az várható volt, a hatszoros világbajnok sem hagyta szó nélkül az F1 egykori urának minapi nyilatkozatát: most már érti, miért nem foglalkoztak az őt ért rasszista bántalamazásokra.

részletek

Jönnek a szivárványos halók a Formula-1-be

A várva várt szezonkezdet előtt egy új kampányt indított a Formula-1, amelyben a társadalmat ma leginkább foglalkoztató két jelenség, a koronavírus-járvány és a rasszizmus elleni harc mellett áll ki. Ennek jegyében szivárványok jelennek meg az autókon.

részletek

Hamilton terve: Térdeljen le az egész F1!

A hatszoros világbajnok azt tervezi, hogy az Osztrák Nagydíjon letérdeléssel támogatja a rasszizmusellenes mozgalmat. Édesapját lenyűgözi „szerepmodell” fia, és reméli, hogy az F1 egy emberként követi a példát Spielbergben.

részletek

Hamilton: Le kell dönteni az összes rasszista szobrot a világon!

Már szinte napi rendszerességgel hallatja a hangját a rasszizmus elleni küzdelem érdekében Lewis Hamilton a közösségi médiában, most a bristoli szobordöntés mellett emelt szót. A világbajnok a brit kormánynak is nekiment a koronavírus miatt.

részletek

Hamilton: Eszembe jut, hogy zaklattak és megvertek gyerekként

A világszerte zajló események feltépték a régi traumák sebét Lewis Hamiltonban. „Kezdem azt hinni, hogy a 2020-as lesz életünk legfontosabb éve” – mondta, nyomatékosítva, hogy ő nem fogja feladni a kisebbségek elnyomása elleni küzdelmet.

részletek