DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Leclerc kiakadt azon, hogy rasszistának állítják be

A Twitteren fakadt ki a Ferrari monacói F1-es pilótája, hogy sokan rasszistának tekintik csak azért, mert a legtöbb versenytársával ellentétben nem térdelt le a futamok előtt.

A bő egy hónapja elstartolt Formula-1-es szezont is tematizálja a Black Lives Matter-mozgalom: eddig az összes nagydíj előtt letérdelt a mezőny jelentős része a rasszizmus-ellenességet hirdetve. Charles Leclerc a kevés kivétel közé tartozik: mint azt a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva elmondta, természetesen helytelennek tartja a rasszizmust, ugyanakkor azt is, hogy számos demonstráció erőszakos jelleget öltött az elmúlt hetekben, hónapokban.

leclerc-rassism-dppi



„Ellene vagyok a rasszizmusnak, harcolok is ellene, és örülök, hogy az F1 használja a felületeit, hogy megmutassa a helyes irányt. De azért nem akarom ezt csinálni, mert világszerte több olyan tüntetés is volt, ahol erőszak történt, és én nem fogadom el az erőszak semmilyen formáját. És azt sem szeretem, ha egy civil megmozdulást a politikusok felhasználnak.”

A Ferrari monacóiját azonban a térdelés elmaradása miatt sokan rasszistának titulálják, ezt viszont most megunta a pilóta, aki Twitteren több egymást követő posztban fakadt ki emiatt: „Nagyon szomorú azt látni, hogy néhányan úgy manipulálják a szavaimat, hogy olyan címeket kreáljanak, amelyek rasszistának állítanak be.”

„Nem vagyok rasszista, teljes mértékben gyűlölöm a rasszizmust, undorító. Hagyjátok abba azt, hogy ezek közé az undorító emberek közé soroltok, akik a bőrszínük, a vallásuk vagy a társadalmi nemük alapján diszkriminálnak másokat. Nem tartozom közéjük, és soha nem is fogok. Mindig tisztelettudóan bántam mindenkivel, aminek az alapnak kellene lennie a mai világban. Aki pedig a saját téves elméleteihez használja a képemet, kérem, hagyja abba. Nem érdekel a politika, és nem is akarom, hogy érintett legyek benne.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: