DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Nem csitul a botrány: Sainzék mondjanak már valamit!

Január első napjaiban robbant ki egy kisebb botrány az interneten, miután idősebb Carlos Sainz gokartpályája egy feketére festett férfival reklámozott. A rajongók válaszokat akarnak.

Az említett videó a három királyt ábrázolja, egyikőjük pedig egy feketére maszkírozott fehér férfi, az alábbi képen látható felirat is erről tanúskodik: „Már itt van a három király!” Az F1-rajongók táborát megosztotta ez az egész, sokan egyből azt kezdték követelni, hogy Sainzot azonnali hatállyal rúgja ki a Ferrari.

Mindebből olyannyira nem lett semmi, hogy semmi a fiatalabb, sem az idősebb Sainz, sem pedig a Ferrari még csak szóra sem méltatta az egész történést.



A Formula1news.co.uk kereste az ügyben a Ferrarit, akik nem válaszoltak a brit szakoldalnak, ellenben több rajongót is felszólaltatott az imént említett oldal, akik azt kérik, Sainzék legalább annyit mondjanak, volt-e közük a reklám forgatásához.

Akshar Patel azt szeretné, ha végre felszólalna valamelyikőjük: „A Sainz család ennél jobb! Ifjabb Carlos Sainz némasága valósággal fülsüketítő – mondta egy brit fiatalember, míg egy valenciai hölgy, Rocío, valamelyest meg is védte Sainzékat.

„Arra gondolok, hogy a brit és amerikai emberek nem ismerik a spanyol hagyományokat, így ez számukra rasszistának tűnhet. Szerintem sem kellene ezt a jelképet többé használni, de szerintem az a gyűlölet és a harag, ami a Twitteren elszabadult, talán egy kissé túlzó.”

Egy másik spanyol hölgy, a madridi Paula Fernandez is azt szeretné, ha valamilyen módon azért mégiscsak felszólalnának az érintettek: „Legalább mondhatnának valamit. Bocsánatot kérhetnének vagy csak tisztázhatnák, mennyi közük volt a reklám elkészítéséhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: