DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Miért biztosítunk helyet az ilyeneknek?

A héten Nelson Piquet és Bernie Ecclestone felszólalása is nagy port kavart. Hamilton úgy gondolja, hogy néhány „idősebb hang” már nem méltó arra, hogy képviselje azt az irányt, ami felé az F1 tart.

Nelson Piquet még Hamilton és Verstappen tavalyi ütközése kapcsán illette előbbit rasszista jelzővel, amellyel kapcsolatban azóta állást foglalt az F1, Hamilton csapata, a Mercedes és több jelenlegi pilóta is, de maga Piquet is igyekezett megmagyarázni, miért mondta azt, amit.

A hétszeres világbajnokot a Formula.hu jelenlétében tartott silverstone-i sajtótájékoztatón kérdezték erről és Bernie Ecclestone – szintén hatalmas port kavaró – interjújáról Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban.

„Legelőször is azt szeretném megjegyezni, mennyire hálás vagyok mindazoknak, akik kiálltak mellettem, különösen a többi pilótának. Már két éve, hogy először térdet hajtottunk a 2020-as szezonnyitón, de még mindig szembejönnek a problémák” – kezdte Hamilton.



„Én mindig is az elszenvedője voltam a rasszista megjegyzéseknek, a kritikáknak és az elmaradott gondolkodásmódnak hosszú-hosszú ideig, így számomra semmi új nincs ebben a dologban. Ugyanakkor ez most sem rám lett kihegyezve, én szeretnék most is inkább a nagyobb képre fókuszálni.”

„Nem tudom miért biztosítunk még mindig teret ezeknek a régi hangoknak, mivel még mindig ők beszélnek a sportunkról, ami már jó ideje egy teljesen más irányba halad. Nem hinném, hogy ők lennének a megfelelő emberek arra, hogy visszaadják azt, amiért harcolunk és amerre vinni szeretnénk a Formula-1-et. Még egyszer hangsúlyozom, ez nem arról szól, hogy most valaki egyszer ezt a szót használta, hanem a teljes képről.”

Ezután kitért az őt az elmúlt hetekben kritizáló Ecclestone-ra és Jackie Stewartra is: „Mindig is a helyes utat próbáltam járni, próbáltam mindenkivel tisztelettel bánni, ezek után pedig ismét csak azt mondhatom, amit eddig: miért biztosítunk nekik helyet ehhez?”

„Nem haladnak a korral, nem akarnak megváltozni. Az általuk tanúsított diszkriminatív megjegyzések és mikroagressziók pedig csak még rosszabb irányba sodorják a világunkat. Mindezek ellenére, én továbbra is itt leszek, nem fogom feladni az álmomat csak azért, mert ilyeneket mondanak.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: