DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Hamilton: Én nem hoztam fel a térdelést

A Mercedes F1-es világbajnoka szerint ő csak annyit mondott, hogy ő térdelni fog, de soha senkitől nem kérte, nem követelte, hogy kövesse a példáját, az másnak az ötlete volt.

Ugyan Lewis Hamilton többször is "megszólította" az utóbbi időben a Formula-1-es paddock azon tagjait, akik nyíltan nem álltak ki a Black Lives Matter mozgalom mellett, de végül mégsem az egész mezőny ereszkedett térdre a vasárnapi spielbergi szezonnyitó előtt. Ezzel kapcsolatban több versenyző is elmondta, hogy szerintük mindenki azt csinál, amit akar és a teátrális térdelés helyett más dolgokkal is kiállhatnak a rasszizmus ellen.

kneel



Volt, aki Hamilton magatartását és a többiekkel szemben használt agresszív stílusát is elítélte - erről beszélt a világbajnok a Racefansnek. "Van egy sztori, ami rendkívül inkorrekt: én sosem kértem, vagy követeltem senkitől, hogy térdeljen le, fel sem hoztam ezt soha. Ezt a Formula-1 és a pilóták hozták fel, a versenyzői megbeszélésen Seb (Vettel) és Romain (Grosjean) vetette fel, hogy mi legyen."

"Nyilván voltak, aki azt mondták, hogy nem teszik meg, én pedig csak hagytam, hogy mindenki mondja, amit akar és annyit szóltam, hogy én le fogok térdelni, csak hogy tudjátok, de csináljátok, ahogy jónak érzitek. Nagyon-nagyon hálás vagyok azoknak, akik velem térdeltek, mert szerintem ez egy erős üzenet. Alapvetően viszont ez nem változtatja meg a világot, a probléma sokkal nagyobb ennél. Szerintem mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy azt tegye, amit akar" - magyarázta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: