DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sajtó: Új futamokat jelentenek be a napokban

Sajtóértesülések szerint már a héten hivatalos lesz, hogy érkezik Mugello és Portimao is a 2020-as F1-es versenynaptárba - méghozzá várhatóan egy újabb "triple headert" fognak ezzel bejelenteni.

A RaceFans.net számolt be arról saját forrásaira hivatkozva, hogy már a héten, vagyis a szezonnyitó Osztrák Nagydíj előtt bejelentenek bizonyos dolgokat az idény folytatásával kapcsolatban. A teljes naptárra még ne számítsunk, azon még bőven van mit dolgozni, de a RaceFans úgy tudja, hogy már eldőlt Mugello és Portimao érkezése, sőt, már a két új futam időpontja is megvan.

ferrari_13



Az Olasz Nagydíj után elvileg jön Mugello, majd lesz egy "üres" hete a mezőnynek, amely után a tervek szerint Oroszország következik - ez viszont még a levegőben lóg, az orosz helyzet nem egyértelmű, ha nem tudnak Szocsiban versenyezni, akkor viszont Hockenheim ugrik be erre a helyre. Az ugyanakkor eldőlt, hogy az ezt követő hétvégén jöhet Portimao, majd egy héttel később esetlegesen a Kanadai Nagydíj, így itt ismét olyan időszak következik, amikor három hét alatt három versenyt rendeznek meg.

Hogy ezután mi lesz, azt még nem tudni, Ross Brawn korábban arról beszélt, hogy szinte biztosan Bahrein és Abu-Dhabi zárja az évet. dr. Helmut Marko pedig úgy tudja, hogy a Kínai Nagydíj sorsa teljesen biztos, azt az egyet 100%, hogy megrendezik. Minderről nemrég mi is írtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: