DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel jóval boldogabb, amióta eljött a Ferraritól

A négyszeres világbajnok óriási reményekkel érkezett a vörös istállóhoz és az első évek még igen biztatóan is alakultak. 2020-ra viszont annyira lenullázták morálisan, hogy örül, hogy az Astonhoz szegődhetett.

Rendkívül furcsa körülmények között kellett távoznia a Scuderiától Sebastian Vettelnek. A négyszeres világbajnok némettel ugyanis úgy közölték, hogy 2020 végén távoznia kell a csapattól, hogy a világjárvány miatt akkor még el sem kezdődött az a szezon.

Mivel az autó is pocsékul sikeredett (2019 óta a Ferrari nem nyert futamot), nem is lehetett más az a szezon, mint tömény szenvedés, egyetlen dobogóval, látványosan háttérbe szorítva. „Igen, a Ferraritól való távozásom nagyon furcsa lett. Ebben a tekintetben most sokkal boldogabb vagyok, mint korábban és azt az időszakot soha nem is kívánom vissza” – nyilatkozta Vettel a Blick című lapnak.

Vettel rengeteg futamot nyert a Ferrarinak, de a búcsú dicstelenre sikerült


„A tervezett nagy sikereink egyszerűen nem jöttek össze, együtt akartunk bajnokok lenni, velük akartam megszerezni az ötödiket. Hogy mitől a Ferrari ilyen hosszú nyeretlenségi sorozata? Egyértelmű, hogy a Mercedes és a Red Bull komoly előnyre tett szert, ez okozza a nyeretlenségi szériát. Sajnos továbbra is folytatódik ez a negatív spirál, de egyszer úgyis eljön a nap, hogy ismét nyerni fognak, sőt, világbajnokok lesznek.”

Vettel a 2019-es Szingapúri Nagydíj óta nem nyert futamot, de ez egyben a Scuderia eddigi utolsó győzelme is, ami sok mindent elmond. 2022-ben azonban hatalmas mértékű szabályváltozások keverhetik fel az állóvizet. „Ez jó kérdés, melyik istálló hova jut. Ahogy már korábban is elmondtam, a szabályváltozások mindenki számára reményt hoznak, úgyhogy most egy jó évet kell ahhoz várnunk, hogy lássuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

„Jó lenne, ha sokkal szorosabb lenne a küzdelem az istállók között és jóval több előzés lenne lehetséges” – tekintett előre Vettel. Jövőre meglátjuk, az Aston Martin fejlesztései mennyire jönnek be és vajon Vettel ismét képes lesz-e rendszeresen dobogóért, netán győzelmekért küzdeni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: