DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Andretti: Hamilton nem egységesít, hanem megoszt

Az egykori F1-es világbajnok úgy véli, bár elismeri Lewis Hamilton teljesítményét, teljesen összemosta a sportot a politikával, ami egyáltalán nem odavaló, emiatt pedig inkább megosztó lett.

Mario Andretti, 1978 Formula-1-es világbajnoka az elismerés hangján szól Lewis Hamilton eddig elért eredményeiről, azt azonban kicsit sem nézi jó szemmel, amit az utóbbi időszakban a hétszeres világbajnok brit az autón kívül művel. Úgy gondolja, mindenkinek legyen meg a saját álláspontja, de ezt nem szabad ráerőszakolni másokra és a Formula-1 egyébként sem az aktivisták és politikusok helye kéne, hogy legyen.

„Erről már korábban is nyilvánosságra hoztam az őszinte véleményem és kritizáltak is érte. Abszolút nem szeretem a politikát a sportban. Az olimpiában is az a szép, hogy az egyes delegációk a világ teljesen különböző részéről érkezve egyesülnek és hátterüktől függetlenül ugyanazon célért harcolnak” – mondta el véleményét Mario Andretti a Motorsport-Total.com hasábjain.

Andretti szerint ezzel Hamilton nem egységesít, épp inkább megoszt


„Ha valaki ebbe belevegyíti a politikát, abban a pillanatban megosztóvá válik. Ha bármit mond ilyen téren, ami kicsit is megkérdőjelezhető, azonnal megindulnak a mendemondák. Nem gondolom, hogy ezt bele kéne vegyíteni a Formula-1-be, az F1 maradjon egy tiszta sportág. Mindannyiunknak megvannak a maga értékei, de nem hiszem, hogy ezeket rá kellene erőltetni másokra” – tette hozzá Mario Andretti.

Egyetértünk vele?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: