DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc: Kinevettek minket? Bele sem gondoltam

Így reagált a Ferrari versenyzője, amikor megkérdezték tőle, a csapatot komolyan veszik-e már 2021-ben. Az előrelépésről tanúskodik, hogy az idei konstrukciónak az elődtél eltérően nagy gyengesége nincsen.

A Ferrari a 2021-es szezonban a konstruktőri bajnokság harmadik pozíciójáért harcol, és bár még mindig messze vannak a két-három évvel ezelőtti szinttől, a javulás 2020-hoz képest, amely negyven év óta a legrosszabb szezonjuk volt, megkérdőjelezhetetlen. A csapat legjobb eredményeként Charles Leclerc Imolában és Barcelonában két negyedik helyezést szerzett. Neki szegezte a kérdést a Reuters újságírója: úgy érzi, az emberek most már nem nevetik ki a Ferrarit?

„Én igazán sosem gondoltam bele, hogy az emberek kinevetnek minket. Saját magunkra fókuszáltunk” – válaszolta diplomatikusan Leclerc. „A tavalyi kétségtelenül egy olyan szezon volt, amelyben nehezünkre esett elfogadni, hol állunk. A csapat azonban kiváló munkát végzett azzal, hogy elég gyorsan elfogadta, visszaléptünk egyet, azóta pedig a lehető legjobb munkát végzi.”



„Ennek az eredménye idén látható: a csapat lépést tett a helyes irányba, és bizonyítja, hogy a munka, melyet Maranellóban és a pályán végez, kifizetődik. Ez látható is az eredményekben. Az út továbbra is hosszú, rövidesen szeretnénk az első pozíciókért csatázni. A munkamódszerünk megfelelő, csak folytatunk kell, amit megkezdtünk, csapatként” – fejtette ki a monacói pilóta.

A 2020-as versenygép egyértelmű gyenge pontja a végsebesség és egyenesbeli tempó volt. Jó hír, hogy az SF21-nek nincsen ilyen jellegű hiányossága: „Nem hiszem, hogy van nagy gyengeségünk, mint tavaly a versenytempó tekintetében. Úgy érzem, az idei autó sokkal kiegyensúlyozottabb, így erősebbek vagyunk az időmérőn és futamon is” – mondta Leclerc a hírügynökségnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: