DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Binotto: A Ferrarié a harmadik legjobb autó

Az F1 idei első négy versenye alapján Mattia Binotto csapatvezető arra a következtetésre jutott, a borzalmas 2020-as idény után a Ferrari felkapaszkodott az élmezőny közvetlen közelébe.

Tavaly augusztus közepén rendezték meg a Formula-1-es Spanyol Nagydíjat, ami kiábrándítóan zárult a Ferrari csapata számára. Két pilótája közül csak Charles Leclerc jutott be az időmérő Q3-as szakaszába, de a pole-pozíciót érő köridőtől másfél másodperccel elmaradt, a futamon pedig célba sem ért. Sebastian Vettel a 11. rajtpozícióból egy kör hátrányban a 7. helyezést érte el. Ehhez képest idén a csapat mindkét pilótája az első tízből rajtolt, a futamon pedig körön belül és pontszerző helyen végzett. Mattia Binotto csapatfőnök szerint ez a csapat elszántságát tükrözi. 

ferrari-imola-2021



„Sokat fejlődtünk, amit jó látni. Az istálló megmutatta, hogy képes túllépni a gyengeségein. Tavaly több, mint 1,5 másodpercre voltunk a pole-tól, és a végén körhátrányba kerültünk, szóval a csapat sok gyengeségét kijavította. Időbe telik még erősebbé válni, de hiszem, hogy ez egy nagyszerű, és erre alkalmas istálló. Szóval az elvárásokon felül nem biztos, hogy a megfelelő válasz, de összességében nagyon elégedett vagyok. A tavalyi helyzetünkhöz képes ez egy nagyszerű eredmény” – értékelte a múlt hétvégi futamot.

Binotto szerint a Ferrari idei autója nem csak Spanyolországban, hanem Imolában is a harmadik legjobb volt a mezőnyben. A többi eddigi fordulón csak azért nem ez volt a helyzet, mert bizonyos problémákba ütköztek. „Nem hiszem, hogy ez lenne az első alkalom. Szerintem Imolában is ez volt a helyzet. Bahreina túlmelegedő hátsó gumik miatt mást mutatott. Portimaóban a gumikezelésben hibát követtünk el, itt [Barcelonában] viszont úgy érzem, ezt jól csináltuk. Jó volt látni a versenytempónkat” – idézte őt a Racer.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: