DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

A McLaren döntött Indyről

2017-ben Fernando Alonso egy, az Andretti Motorsport által felkészített McLaren-Hondával állt rajthoz Indianapolisban. Hónapok óta folyt a találgatás, hogy a wokingiak visszatérnek-e jövőre is.

Ezúttal nem kizárólag a patinás ötszáz mérföldes viadalról szóltak a hírek, hanem arról, hogy a McLaren, hosszú évtizedek után újra teljes évadra térne vissza a tengerentúli szériába. Tovább erősítette ezt a feltevést, hogy Fernando Alonso biztosan távozik a Formula-1-ből a szezon végén, ám jelenlegi csapatával remek viszonyban van, így az IndyCarban nagyobb esélyekkel, együtt folytathatnák.

Ez ebben a formában nem fog megvalósulni, legalábbis 2019-ben még biztosan nem. A spanyol pilóta még nem döntött jövőjéről, bár a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az őt tárt karokkal váró, versenyképes autókkal rendelkező Michael Andretti gárdájánál folytatja pályafutását jövőre az IndyCarban. A McLaren viszont egyelőre nem megy a tengerentúlra, mivel teljes mértékben az F1-es projektre kívánnak összpontosítani.

Alonso még kiköthet jövőre az IndyCarban, a McLaren viszont nem


A vezérigazgató hivatalosan is bejelentette, hogy 2019-ben (még) nem láthatunk wokingi versenyautót a tengerentúlon. „Meghoztuk döntésünket, 2019-ben nem veszünk részt az IndyCarban teljes szezonban. Egyelőre nem állunk erre készen, ráadásul minden erőnkkel a Formula-1-re igyekszünk fókuszálni. Tehát 2019-ben még nem megyünk” – nyilatkozta Zak Brown Austinban.

„A vágy bennünk van, hogy ott is versenyezzünk, ezzel korábban sem volt gond. Az Indy 500? Azt még fontolgatjuk, az ötszáz mérföldesen való részvétel még látókörünkben maradt. Az Indy 500-on való részvételről a téli szünetben döntünk majd.”

A hírek szerint az IndyCar vezetői változatlanul dolgoznak azon, hogy Fernando Alonsót a tengerentúli szériába csábítsák és az Andretti Motorsportnál történt néhány héttel ezelőtti tesztelés is ezt a teóriát erősíti, hogy a spanyol ismét együtt dolgozik majd az egykori CART-bajnokkal, akivel remek barátságot ápol a tavalyi közös munka óta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: