DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
USA

Palou kikosarazta a McLarent, visszalép a szerződéstől, a menedzsmentje sem érti

Alex Palou arról tájékoztatta a McLarent, hogy a szerződés és bizonyos kifizetések ellenére mégsem akar a csapatnál versenyezni 2024-ben.

Újabb fordulat Alex Palou és a McLaren közös történetében: a spanyol IndyCar-sztár visszatáncolt az előszerződésből, és mégsem lesz a wokingiak versenyzője.

Az ügy már tavaly kezdődött, amikor a McLaren bejelentette, hogy 2023-ban Palou az ő versenyzőjük lesz az IndyCarban és F1-es lehetőségeket is kap, de hamar kiderült, hogy ez ennyire nem egyszerű, a Chip Ganassi jogi úton megnyerte magának a pilótát, és érvényesítette a korábban aláírt szerződést.

palou-3_1



Közben Palou állítólag aláírt egy előszerződést a McLarennel 2024-re, amelynek lényege az volt, hogy a spanyol F1-es teszteket hajthat végre a wokingiakkal, és a feltételezések szerint a jövőre vonatkozó egyéb F1-es együttműködésről is beszéltek a felek. 

Most azonban Zak Brown McLaren-vezérigazgató levélben tudatta a cég alkalmazottaival, hogy Palou mégsem akar náluk versenyezni, és visszalép az aláírt szerződéstől – annak ellenére, hogy a McLaren már fizetett neki előleget a 2024-es juttatásából, és idén már ülhetett az istálló F1-es autójában.

A McLaren számára ez nyilvánvalóan komoly veszteség, de Palou megítélésének sem tesz túl jót, hogy egy ilyen szerződéses hercehurcában táncol oda-vissza, és visszalép egy megegyezésből.

 

Palou menedzsmentje sem érti

Az ügynek további érdekes ízt ad, hogy a hírre azonnal reagált Palou menedzsmentje, méghozzá úgy, hogy igazából nem is tudják, mi történt.

„A Monaco Increase Management csalódottan veszi tudomásul, hogy Alex Palou úgy döntött, hogy nem teljesíti a McLarennel 2024-re és az azt követő időszakra aláírt szerződését. A közösen felépített kapcsolatunkról úgy gondoltuk, hogy már túl van minden szerződéses kötelezettségen, és a 2021-es IndyCar-bajnoki címben tetőzött, illetve kerestük az F1-es lehetőségeket. Az élet megy tovább, és minden jót kívánunk Alexnek” – olvasható a közleményben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: