DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
USA

Palou már nem sok esélyt lát az F1-re

A második IndyCar-bajnoki címét vasárnap bebiztosító Alex Palou úgy érzi, minimális esélye van csak az F1-be szerződésre – viszont elkezdte írni „a könyvet”.

Az elmúlt hónapokban többször szót ejtettünk az F1-gyel kacérkodó és egy év alatt másodszor szerződéses botrányba keveredő Alex Palouról, aki a hétvégén bebiztosította három év alatt második IndyCar-bajnoki címét. A spanyolt természetesen a királykategóriás váltás lehetőségéről is megkérdezték, amire úgy felelt, hogy sosem ez volt a kizárólagos célja, egyúttal azt is tudja, hogy az esélyei egyre kisebbek:

palou-champ



„Sokszor mondtam, hogy nem ez a kizárólagos célom, de amikor látszott esély rá, úgy éreztem, hogy meg kell próbálni megragadni. És tudom, hogy nem 19 vagy 21 éves vagyok, hanem már 26, ami jó, nem mondom, hogy öreg vagyok, de azért már különösebben fiatal sem. Jövőre pedig 27 leszek… Ha lesz még lehetőségem, amire nagyon-nagyon kicsi esélyt látok, biztosan átgondolom majd” – mondta a spanyol, hozzátéve, hogy nem lesz csalódott, ha karrierjét az IndyCarban futja majd végig.

„De őszintén szólva én most boldog vagyok. Amíg bajnokságokat nyerek, vagy futamokat a bajnokságért csatázva, addig szerintem ez egy nagyszerű karrier” – fogalmazta meg Palou, aki a McLarennel húzódó szerződéses vitájáról nemrég azt mondta, hogy majd könyv formájában olvashatnak róla az érdeklődők. Ettől függetlenül persze a bajnokavatást követően is megkérdezték erről az újságírók, de Palou most nem akart erről beszélni, esetleg a szezonzárót követően:

palou-3

„Laguna Seca után megpróbálok valamivel többet mondani erről, de most a győzelmet és a bajnoki címet akarom a lehető legjobban kiélvezni. Viszont már leírtam a könyv első oldalát, szóval ez jól halad! De most nem tudok mást mondani, ami izgalmas lenne. De majd fogok…” – zárta szavait sejtelmesen a kétszeres bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: