DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
USA

Scott Dixon nyerte az IndyCar szezonzáróját

Dixon győzelmével ért véget a 2023-as IndyCar-szezon, a bajnok Alex Palou dobogós eredménnyel zárt: ez történt az utolsó futamon.

Scott Dixon nyerte a 2023-as IndyCar-szezon utolsó futamán Laguna Secában, pedig a Chip Ganassi versenyzője még egy büntetést is begyűjtött egy elsőkörös ütközésért.

A pole-ból induló Felix Rosenqvist mögött hamar beindult az élet, amikor Christian Lundgaard megütötte Scott McLaughlin autóját, és a balesetben Marcus Armstrong, Jüri Vips és Josef Newgarden is érintett volt. Egy másik ütközésben Dixont találták felelősnek, aki egy motorcsere után a 11. helyre esett vissza, a büntetése pedig bokszutcai áthajtás lett, de innen kezdte meg a felzárkózást.

dixon



A vezetést hamarosan átvette a már biztosan bajnok Alex Palou, aki több balesetet, megszakítást is túlélt az élen, de aztán a Malukas–DeFrancesco ütközés már neki is betette a kaput: sárga jelzés alatt hajtott a bokszba, és végül a 15. helyre csúszott hátra. Újabb újraindítás és egyéb kalamajka után O’Ward, Grosjean, DeFrancesco, Canapino, Ilott, Palou, Dixon volt a sorrend, majd hamarosan Grosjean vette át a vezetést, Dixon pedig megelőzte Palout, majd amikor Grosjean és O’Ward is sárga alatt ment a bokszba, ők is visszacsúsztak – Dixon egyszer csak az élen találta magát 17 körrel a vége előtt.

Innentől pedig már nem történt újabb dráma, a fordulatos, eseménydús futamot végül Dixon 7,3 másodperces előnnyel nyerte meg McLaughlin és 10,6 másodperccel az ismét dobogós Palou előtt, a top ötbe pedig még Power és Ilott fért be.

Az IndyCar-szezonzáró végeredménye:

1. Scott Dixon Honda 95 kör
2. Scott McLaughlin Chevrolet +7,3
3. Alex Palou Honda +10,6
4. Will Power Chevrolet +14,5
5. Callum Ilott Chevrolet +21,1
6. C. Lundgaard Honda +21,3
7. Alexander Rossi Chevrolet +22,2
8. Marcus Armstrong Honda +27,1
9. Patricio O'Ward Chevrolet +28,3
10. Ryan Hunter-Reay Chevrolet +32,3
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: