DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 10. hétfő
F1

Fordulat: mégis Hondára válthat a Red Bull?

Az F1-es USA Nagydíj helyszínén terjedő pletykák szerint előfordulhat, hogy az osztrák csapat mégis a japánok erőforrásaival állnak rajthoz 2016-ban. Persze ehhez a McLaren beleegyezése is szükséges.

Továbbra is tisztázatlan a Red Bull két alakulatának sorsa a Formula-1-ben. A legutóbbi híresztelések szerint az istálló már nyitott lenne arra, hogy kibéküljön a Renault-val, és jövőre is együtt folytassák, miután úgy tűnik, sem a Ferrari, sem a Mercedes nem szívesen látná el őket erőforrásokkal. A Hondát mindezidáig nem tartották reális opciónak, most azonban újabb fordulatot vehet az ügy, az Austinban terjedő pletykák szerint ugyanis mégis van esély a japánokkal való együttműködésre!

RedBull_Szocsi



A Honda első körben a roppant gyenge teljesítménye miatt lett kizárva, hiszen a Red Bullnál leszögezték, hogy csak akkor maradnak az F1-ben, ha versenyképes erőforrást kapnak. Nos, úgy tűnik, a „ha ló nincs, jó a szamár is” alapon mégis szóba jöhetnek a japánok – igaz, ehhez több akadályt is le kellene még küzdeniük.

Egyrészt a Honda továbbra sem akar más csapatot kiszolgálni, csak a McLarent (főként a szűkös határidőre hivatkozva), ahogy a wokingiak is vélhetően rossz szemmel néznék, ha a motorgyártó megosztaná a két csapat között a figyelmét. Igaz ugyanakkor az is, hogy a McLarennél fontolóra vehetik, hogy két istálló esetén valószínűleg a motort is gyorsabb ütemben tudnák fejleszteni.

A fenti értesülésekről beszámoló motorsport.com szakoldal egyébként arra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben valóban létrejönne a szóban forgó Red Bull-Honda kooperáció, úgy a Toro Rosso előtt is megnyílna az út, hogy a Ferrarival szerződést kössön a 2015-ös erőforrások használatáról – ez egyébként amúgy is az egyik legvalószínűbb forgatókönyvnek tűnik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: