DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WTCR

WTCR: Hat magyar autó a 22 fős rajtlistán

Bár a bejelentések alapján már összeállt a mezőny, most a Túraautó-vk szervezői hivatalosan is közzétették a 2021-es indulók neveit, köztük három magyar pilótával és a négyautós Zengő Motorsporttal.

Két és fél hét múlva a Nordschleifén startol a WTCR 2021-es idénye, a bajnokság szervezői pedig most közzétették a hivatalos nevezési listát. Meglepetés persze nincs a 22 állandó indulót tartalmazó rajtlistán, hiszen a korábbi bejelentések alapján már összeálltak az alakulatok, de most először láthatjuk egyben a teljes mezőnyt rajtszámokkal és pontos csapatnevekkel.

wtcr-1



Ami számunkra a legörömtelibb, hogy összesen hat magyar érdekeltségű autó lesz a rajtrácson. Michelisz Norbert a BRC Racing új Hyundai Elantra N TCR-jét fogja vezetni, Tassi Attila a Münnich Motorsport Hondáját, míg a Zengő Motorsport nem kevesebb, mint négy Cuprát állít csatasorba Rob Huff-fal, Mikel Azconával, Jordi Genével és Boldizs Bencével. A lenti listából az is kiderül, hogy hivatalosan Huff és Azcona, valamint Gené és Boldizs lesznek egymás csapattársai.

Ha számokban akarjuk elmesélni a mezőny összetételét: a 22 versenyző összesen tizenkét nemzetet fog képviselni, s eddig tíz világszintű FIA bajnoki cím tulajdonosai lesznek ott a rajtrácson – közéjük tartozik Michelisz is. Ami valamelyest visszalépés, hogy idén csak öt márka, név szerint a Lynk & Co, a Honda, a Hyundai, az Audi és a Cupra lesz jelen a Túraautó-világkupán.

A WTCR 2021-es állandó nevezési listája:

wtcr-nevlista-2021

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: