DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 28. kedd

Cupra

A CUPRA bemutatja 2025-ig tervezett jövőképét

Feltárta izgalmas jövőbeli terveit a CUPRA – egy új korszak új hőseivel. Visszatért oda, ahol négy éve minden kezdődött, Terramar (Sitges) ad otthont az elkövetkező, új fejezet kezdetének. A magyar közönség számára pedig külön büszkeség, hogy a márka origóját jelző Terramar nevet kapta az az új CUPRA modell is, melyet Magyarországon, Győrben gyártanak majd.

részletek

Szabó Krisztián rovata: Győztest lecserélni

Ritkán fordul elő, hogy elhagynak egy győztes csapatot. Ez történt, amikor Nico Rosberg világbajnokként távozott a Mercedestől és a Formula-1-ből, vagy amikor Ott Tanak a WRC megnyerése után csapatot váltott, a Toyotától elment a Hyundaihoz. De nem csak a versenyző távozhat: egy gyár is otthagyhatja nyerő csapatát. Ez történt az ETCR-ben: a Cupra a Zengő Motorsporttal lett az első szezon bajnoka, idén mégis Mattias Ekström csapata viszi az elektromos túraautós projektet. Miért cserél le egy gyár egy győztes csapatot?

részletek

Huff-fal és Nagy Danival indul a Zengő a WTCR-ben

Egy héttel a szezonnyitó előtt végre bejelentették, hogy a magyar csapat idén két Cuprát indít a Túraautó-vk-n: az egyikben a 2012-es világbajnok, a másikban az ETCR-ből visszatérő magyar ül majd.

részletek

Magyarországon kezdik gyártani a CUPRA, teljesen új SUV modelljét

A CUPRA megállíthatatlan lendülete tovább folytató-dik, mivel a márka egy teljesen új SUV bevezetésével felgyorsítja elektromos palettájának bővítését, hogy a gyorsan bővülő kompakt SUV szegmensben teret hódítson.

részletek

Menetpróba - Cupra Ateca TSI 300 DSG 4Drive

Az egyik legfiatalabb autómárka húzómodellje felfrissült. Néhány lóerőt nőtt a teljesítmény, így a tempó hozza az előd magas színvonalát.

részletek

CUPRA Formentor VZ5: egy autóban többféle élmény

Lehet egy autó egyszerre tökéletesen alkalmas a kényelmes közlekedésre, a versenypályán 0-ról -100 km/h-ra 4,2 másodperc alatti gyorsulásra, és egy 70%-os sáros emelkedő megmászására?

részletek

Menetpróba - Cupra Leon e-Hybrid

A temperamentumos spanyol márka kombija a vérpezsdítő külsőt ötvözi a tölthető hibrid technikával. Ez az új divat?

részletek

A CUPRA új korszakba lép a 100%-ban elektromos Bornnal

A CUPRA megkezdte az első 100%-ban elektromos járműve, a CUPRA Born szériagyártását Németországban, a zwickaui gyárban. Wayne Griffiths vezérigazgató és a cég igazgatótanácsának tagjai az új modell gyártásának kezdete alkalmából meglátogatták Európa legnagyobb elektromosjármű-gyárát. Stefan Loth, a Volkswagen Szászország igazgatóságának elnöke és a martorelli gyár korábbi vezetője üdvözölte őket.

részletek

A CUPRA bemutatja Tavascan Extreme E Concept modelljét

CUPRA Tavascan Extreme E Concept modelljébe örökíti tovább génjeit a CUPRA. A tisztán elektromos hajtásrendszerű versenyterepjáró a márka Extreme E kalandjának következő állomása, egyben kitekintés a jövőbeni sorozatgyártású CUPRA Tavascan formai nyelvezetére. Utóbbi a márka immár második száz százalékban elektromos modellje, Barcelonában tervezik, illetve fejlesztik, s 2024-ben érkezik az európai és a tengerentúli piacokra.

részletek

Menetpróba - Cupra Formentor VZ 2,0 TSI DSG 4Drive

A friss spanyol márka hozza a formáját: erős turbómotorral és dögös külsővel hódít. Újdonságuk azoknak készült, akik szeretik a gyors és a látványos szabadidő-autókat.

részletek

A CUPRA UrbanRebel koncepció világpremierje

Szeptember 7-én, 12:00-től mutatkozik be a CUPRA UrbanRebel névre keresztelt tanulmányautója. Az eseményt LinkedInen követhetik az érdeklődők.

részletek

Tarolt a Zengő Motorsport a PURE ETCR-ben

A FIA WTCR verseny keretein belül megrendezett PURE ETCR sorozat budapesti állomásán az A és B csoportban is kiemelkedően szerepelt a magyar CUPRA alapú Zengő Motorsport. A csapat színeiben Mattias Ekström és Jordi Gené az A csoport második és harmadik helyét szerezte meg, míg a B csoportban Nagy Dániel a harmadik, Mikel Azcona a dobogó első fokára állhatott. A mogyoródi hétvége után Mattias Ekström vezeti a bajnokságot.

részletek