DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

Huff-fal és Nagy Danival indul a Zengő a WTCR-ben

Egy héttel a szezonnyitó előtt végre bejelentették, hogy a magyar csapat idén két Cuprát indít a Túraautó-vk-n: az egyikben a 2012-es világbajnok, a másikban az ETCR-ből visszatérő magyar ül majd.

Pontosan egy héttel a pau-i idénynyitó előtt eldőlt, hogy 2022-ben is ott lesz a Zengő Motorsport a Túraautó-világkupa rajtrácsán. A tavalyi szezont dupla győzelemmel záró alakulat folytatása sokáig kérdéses volt, most viszont bejelentették, hogy maradnak a Cupra partnerei. Igaz, a négy helyett csak két autót állítanak csatasorba idén: az egyiket a már tavaly is Zengőékkel szereplő Rob Huff, a másikat pedig a WTCR-be néhány év kihagyás után és a tavalyi elektromos túraautós kaland után visszatérő Nagy Dániel fogja vezetni.

huff-zengo



„Nem akarok arról beszélni, mit érhetünk el, mert majd a szezon végén kiderül, de magabiztosak vagyunk a két versenyzőnket illetően” – mondta el Zengő Zoltán csapatfőnök a WTCR közleményében. „Ott van nekünk Huffy tapasztalata, tehetsége és tudása, és tudjuk, hogy mindent ki tud hozni magából és az autóból. Emellett Danit is motiválni fogja, segíteni fog neki a fejlődésben. Hisszük, hogy ez egy nagyon jó felállás egy korábbi világbajnokkal és egy fiatal magyar tehetséggel” – fogalmazott Zengő Zoltán, hozzátéve, hogy két autóval még fókuszáltabban tudnak majd dolgozni, és megmutatnák, hogy a tavalyi oroszországi dupla nem kicsúszott eredmény volt.

nagy-dani-zengo

Huff is elmondta, hogy bízik az autóban és a Zengő Motorsportban, míg Nagy Dani így fogalmazott a bejelentés kapcsán a Facebook-oldalán: „A felkérés néhány napja érkezett, így minden nagyon gyorsan történik most… A Zengő Motorsport színeiben Rob Huff, a korábbi világbajnok csapattársaként vezetem majd az egyik Cupra León Competición TCR-t, jelenlegi tervek szerint a teljes szezonban. Köszönöm a lehetőséget Zengő Zoltánnak, aki idén is szeretett volna magyar versenyzőt látni a csapat egyik autójában és rám esett a választása. Világbajnokokkal és gyári csapatokkal tűzdelt csatatérre megyünk, nagyon kevés felkészüléssel, így a türelem lesz a fő erényünk a szezon elején.”

A Zengő Motorsport bejelentésével 17-re nőtt a bejelentett indulók száma a 2022-es WTCR-szezonban: a két Cupra mellett öt Lynk & Cót, négy Hondát, négy Audit és két Hyundait vehetünk eddig biztosra. Magyar pilóta pedig három lesz a mezőnyben: Nagy Dani mellett a továbbra is a Hyundait erősítő Michelisz Norbert, valamint az Engstler Hondánál szereplő Tassi Attila.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: