DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

Zengő: Csalódott vagyok, de nem adom fel

Két extraklasszis is beülne a Zengő Motorsport autójába, mégsem sikerült egyelőre egyetlen márkával sem megegyezni a 2022-es szezonra – főleg a hazai támogatók hiánya miatt csalódott a csapatfőnök.

A Zengő Motorsport már több mint egy évtizede meghatározó alakulata a túraautózás nemzetközi elitjének, tavaly pedig mind a WTCR-ben, mind az újonnan indult Pure ETCR-ben komoly sikereket értek el a Cuprával: a Túraautó-világkupa idényét történelmi kettős győzelemmel zárták, míg az elektromos szériában Mattias Ekström révén a bajnokságot is megnyerték.

Ennek egyelőre alig egy hónappal a WTCR 2022-es idényének rajtja előtt rengeteg a kérdőjel a magyar istálló indulása körül. Tehetséges fiataljuk, Mikel Azcona a Hyundaihoz igazolt, versenyzőből azonban így sem lenne hiány Zengő Zoltán csapatfőnök szerint – csak épp egyelőre egyetlen márkával sem sikerült megegyezniük, hiába zajlottak több irányban is a tárgyalások télen:

zengo-huff-wtcr



„Itt van nekem Johan Kristoffersson és Rob Huff, akik beülnének az autóba” – fogalmazott Zengő Zoltán az Eurosport Hungarynek. A két említett klasszis közül utóbbi már tavaly is a magyar csapatot erősítette. „Velük bajnoki címért mehetnénk. Az ő fizetésüket én állom, akárcsak a nevezést és a csapat béreit is. Nem máson akarunk élősködni, hanem egy rendes partnert keresünk, aki beleteszi a maga részét, és nyerni akar velünk.”

A csapatvezetőt mindenekelőtt az keserítette el, hogy a sikerek ellenére – amelyeket ráadásul nagyrészt magyar mérnökökkel és szerelőkkel értek el – egyetlen hazai támogató sem állt be mögéjük. „Nem volt senki itthon, aki azt mondta volna: gratulálunk srácok, jövőre szeretnénk egy kicsit segíteni benneteket. Mélységesen csalódott vagyok! Az is felmerült bennem, hogy hagyom az egészet a francba, de az igazság az, hogy még mindig nem adtam fel. Számomra egy küldetés, hogy a magyar szerelők és mérnökök ilyen magas szinten kapjanak lehetőséget, és miattuk nem akarom elengedni. Remélem, ezt az értéket itthon is felismerik majd. Ezen dolgozom, és ha majd lesz időm, sírok a zuhany alatt” – mondta el Zengő Zoltán.

A magyar csapatra egyébként a WTCR-nek is szüksége lenne: jelen állás szerint csupán 11 bejelentett pilóta alkotja a mezőnyt (két Hyundai, négy Honda és öt Lynk & Co), köztük természetesen Michelisz Norberttel és Tassi Attilával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: