DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

Kristoffersson

Ötödször is ralikrossz-világbajnok Kristoffersson

Akárcsak a benzinmotoros éra utolsó évét, az elektromos korszak első szezonját is a svéd ász nyerte a WRX-ben. Barcelonában a nyitónapon Timmy Hansen szerezte első 2022-es győzelmét, vasárnap viszont Kristoffersson győzelemmel biztosította be a vb-címet a német szezonzáró előtt.

részletek

Kristoffersson-dupla és magyar siker Spában

Két győzelmet szerzett az ikonikus pályán a négyszeres világbajnok – ezzel hétből hatnál tart a WRX első elektromos szezonjában. Timmy Hansent balszerencse üldözte, az újonc Bergström kettős dobogót ért el. Az Európa-bajnokságon Kárai Tamás idei legjobb eredményét szerezte, és az összetettben sem végzett még ennyire elöl.

részletek

WRX: Kristoffersson ismét győzni tudott

Bár az elődöntőben és a finálé rajtjánál sem brillírozott, végül mégis Johan Kristoffersson ünnepelhetett a dupla fordulós belga hétvége szombati napján. A svéd pilóta idei ötödik sikerét aratta.

részletek

Véget ért Kristoffersson győzelmi sorozata, nő a dobogón

A svéd címvédőt négy elsősége után a portugál forduló második napján büntetés fosztotta meg az újabb győzelemtől. Helyette Niclas Grönholm diadalmaskodott, akinek eddig nem jött ki a lépés a szezonban. Társaságában pedig először állt női pilóta a WRX dobogóján. Az Európa-bajnokságon Ide és Pauwels diadalmaskodott, Kárai megvillant néhány futamon.

részletek

Négyből négy: Kristoffersson megállíthatatlan

A Ralikrossz-világbajnokság portugáliai állomásának szombatján is dominált a svéd: egyetlen futamot nem ő nyert a nap során, de azt is csak defekt miatt, így továbbra is hibátlan a 2022-es mérlege.

részletek

WRX: Kristoffersson továbbra is verhetetlen

A Ralikrossz-világbajnokság Rigában rendezett dupla futamának második napján is megállíthatatlannak bizonyult Johan Kristoffersson. Kárai Tamás az EURO RX1 értékelésben a hatodik helyen végzett.

részletek

WRX: Kristoffersson Rigában is nyert az első napon

A Ralikrossz-világbajnokság mezőnye első elektromos szezonjának második helyszínén, Lettországban fut ezen a hétvégén dupla fordulót. Továbbra sem bő a mezőny, mindössze nyolc pilóta nevezett.

részletek

Ez történt a WRX elektromos érájának első versenyén

Sovány, nyolcfős mezőnnyel és új formátummal indult az RX1e szabályrendszer Norvégiában – végül a világbajnokság rekordtartója, Johan Kristoffersson jegyezte az első győzelmet.

részletek

Zengő: Csalódott vagyok, de nem adom fel

Két extraklasszis is beülne a Zengő Motorsport autójába, mégsem sikerült egyelőre egyetlen márkával sem megegyezni a 2022-es szezonra – főleg a hazai támogatók hiánya miatt csalódott a csapatfőnök.

részletek

Pontazonossággal dőlt el a vb-cím a havas Nürburgringen

A benzinmotoros korszak utolsó versenyét négy pont különbséggel kezdte az éllovas Timmy Hansen és üldözője, Johan Kristoffersson – a két rivális végül pontosan ugyanannyi ponttal zárta a szezont, a győzelmek száma döntött közöttük.

részletek

WRX: Kristoffersson győzött, Hansent kizárták, Szabó Krisztián újra dobogón

Hó fogadta szombat reggel a WRX mezőnyét a Nürburgringen. Timmy Hansen döntőből való diszkvalifikálása után mindössze négy pont maradt bajnoki előnye – óriási összecsapás várható vasárnap az egyszeres és háromszoros világbajnok közt.

részletek

Nyerő joker, büntetés és domináns bajnok

Portugáliában versenyzett a Ralikrossz-világbajnokság, ahol Niclas Grönholm jokartaktikája révén győzött – csapattársa, Szabó Krisztián negyedik lett. Ugyanitt véget ért az RX3 Európa-bajnokság szezonja.

részletek