DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCR

WTCR: Azcona lett Michelisz új csapattársa

Bejelentette 2022-es pilótapárosát a Hyundai: a 2019-es világkupanyertes Michelisz Norbert a csapatban marad, mellé pedig a Zengővel sikereket elért Mikel Azcona csatlakozik a BRC istállójában.

Ötödik szezonjában is marad a Hyundai Motorsport kötelékében a WTCR 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert – erősítette meg a márka hétfő délelőtt. Az 59 esztendős Gabriele Tarquini visszavonulásával azonban borítékolható volt, hogy Michelisz új csapattársat kap 2022-ben a BRC Racing Teamnél. A csapat a mezőny egyik legígéretesebb fiataljával gyarapodott: Mikel Azcona csatlakozott a fedélzetre, aki az elmúlt két szezonban a Zengő Motorsportot erősítette, és két győzelmet is szerzett a Cuprával, ráadásul 2021-ben az Európa-kupát is megnyerte, elsöprő fölénnyel.



„Az elmúlt négy évhez hasonlóan 2022-ben is a Hyundai Motorsport, valamint a BRC Racing Team versenyzőjeként indulok a WTCR-ben. Tulajdonképpen egy percig sem volt kérdés a közös folytatás, hiszen mindkét fél ezt akarta” – kommentálta a bejelentést Michelisz Norbert, majd a legnagyobb elismeréssel beszélt az új csapattársról:

„Azcona fiatal, még csak 25 éves, de már nagy tapasztalata van, régóta versenyez, és nemcsak a WTCR-ben, hanem több más bajnokságban is bizonyította, mennyire tehetséges. Túlzás nélkül azt gondolom, hogy a WTCR-ben a három legjobb pilóta egyike ő. Szóval nekem is fel kell kötnöm a gatyát, de biztos vagyok benne, hogy a versengés mindkettőnknek csak jót tesz majd” – olvasható a Michelisz.hu-n.

A magyar versenyző 2022-es céljának a második bajnoki címért való küzdelmet nevezte meg: „Idén is egyértelmű célom, hogy harcban legyek a bajnoki címért. Amióta világbajnok lettem, el sem tudom képzelni, hogy kevesebbel beérjem, de ez talán így természetes. Az ember mindig többet akar, nem kevesebbet” – fogalmazott.

A Hyundai egyelőre ezt a két versenyzőt jelentette be, és a TouringCarTimes szerint kérdéses, lesz-e egyáltalán több Elantra N TCR a rajtrácson. Az Engstler Motorsport Hondára váltott – Tassi Attila és Tiago Monteiro lesz a két versenyzőjük –, a Target Competition pedig kiszáll a világsorozatból. Az Engstler Jean Karl-Vernay-t és Luca Engstlert alkalmazta 2021-ben, utóbbi már jelentette, hogy az Audi kötelékében folytatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: