DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

Világbajnok a Zengő negyedik pilótája

Bejelentette WTCR-csapatának utolsó tagját a Zengő Motorsport, és alapos meglepetést okoztak az illető kaliberével: a 2012-es világbajnok, Rob Huff vezeti az istálló Cupráját. A csapat célja a két bajnoki cím.

Rob Huff a túraautózás legfelső szintjének egyik legtapasztaltabb versenyzője: 2005 óta a 2020-ast leszámítva minden szezonban részt vett a rajtrácson, 350 rajt és 31 győzelem áll a neve mellett, a Chevrolet-val megszerzett 2012-es világbajnoki cím mellett. A tavalyi kihagyás során a skandináv bajnokságban szerepelt és nyerte meg a címet egy Volkswagennel – ebben a sorozatban idén is versenyez a WTCR mellett.

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra a WTCR-ben szerepelek, méghozzá a Zengő Motorsporttal, azzal a csapattal, melyet régóta ismerek” – idézi a pilótát a WTCR közleménye. „Tudom, hogy a Cupra versenyképes autó, alapjai részben megegyeznek a Volkswagenével, melynek fejlesztésében részt vettem két évvel ezelőtt.”



„Különleges lesz egy magyar csapatnál versenyezni. Mindig nagyszerűen fogadtak a rajongók Magyarországon, szép lesz most az ország első számú versenycsapatánál vezetni. Jó visszatérni a Cuprához, velük indultam Nagy-Britanniában, új autójuk pedig abszolút bajnokesélyes. Nehéz lesz, mivel nincs arról szó, hogy más gyártók nem a legjobb formájukat fogják hozni. Célunk az lesz, hogy a legjobbat teljesítsük, és remélhetőleg lesz esélyünk a szezon végén. Számomra az arany jegy az, hogy esélyt kapok bővíteni makaói listámat, egy olyan autóval, amelyről tudjuk, hogy képes lesz nyerni, és növelhetem 10 győzelmem számát a világ legkeményebb pályáján” – beszélt arról Huff, hogy a Zengővel a bajnoki harc szereplője akar lenni.

A csapatfőnök, Zengő Zoltán még nagyobb ambíciókat fogalmazott meg: „Nagyon örülök, hogy világbajnokot üdvözölhetek a csapatban. Remélem, egyértelmű mindenki számára, hogy az utóbbi hónapokban nem beszéltünk félre! Célunk megnyerni az egyéni és csapatbajnoki címeket. Csapatunk a fiatalságot kombinálja a tapasztalattal, és remélem, hogy ez az elegy sikert hoz számunkra” – idézte őt a közlemény.

A Zengő acélos négyesét a világbajnok Rob Huff mellett a csapattal tavaly futamot nyerő Mikel Azcona, sorozatba tíz év után visszatérő Jordi Gené, valamint a magyar tehetség Boldizs Bence alkotják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: