DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Iannone elképesztő tűzijáték után az élen, Dovizioso Q1-es

A suzukis a pénteki első edzés után újabb elsőséget szerzett a Sachsenringen, megelőzve Petruccit és Crutchlow-t. Rossi a negyedik, Marquez a hatodik, Dovizioso viszont nem fért be az első tízbe.

Szombat délelőtt is napsütéses időben folytatódott a MotoGP Német Nagydíjának programja a harmadik szabadedzéssel. Bár ez a tréning döntött arról, melyik tíz versenyző jut be a Q2-be az összesített eredménylista alapján, sokáig nem javították meg Jorge Lorenzo pénteki eredményét. Ellenben érdekes volt látni, hogy az élmezőny tagjai mennyire változatos gumistratégiákat próbálgattak: Marc Marquez szokás szerint a keményebb, a Ducatik és Maverick Vinales a lágyabb, Valentino Rossi pedig főként a közepes keverékkel körözött.

A „Doktor” amúgy az első nap után nem állt Q2-t érő helyen, de ezen elég gyorsan változtatott: már az első negyed órában feljött a hetedik pozícióba. Az igazán nagy javítások persze főként az edzés utolsó harmadában érkeztek: előbb Andrea Iannone, majd Danilo Petrucci ugrott az élre, de említést érdemel Alvaro Bautista is, aki egy ízben a harmadik helyet birtokolta az Angel Nieto Team GP17-es Ducatijával. 

11118022_045



A finálé aztán talán még a szokásosnál is nagyobb tűzijátékot hozott, egymás után záporoztak a legjobb szektoridők. Végül Andrea Iannone jött ki ebből a legjobban, a suzukis újabb edzéselsőséget húzott be, egy tizeddel megelőzve Petruccit. Cal Crutchlow a kemény-közepes gumikombináció ellenére is harmadik lett, majd jött Rossi, azaz négy márka végzett az első négy helyen. Bautista ötödikként végzett, megelőzve Marquezt, akit egy ízben Aleix Espargaro is feltartott. A top10-be Vinales, Jorge Lorenzo, Alex Rins és Dani Pedrosa fért még be, így ők kvalifikálták magukat az időmérő második szakaszába – a legnagyobb hiányzó egyértelműen a 11. helyen végző Andrea Dovizioso. 

A 3. szabadedzés végeredménye:

iannone

dovi

többiek

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: