Steward
Vaszilykó Péter
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 2. csütörtök

Yamaha

Quartararo: Semmi gond, ha nem nyerek idén

Bár mindent meg fog tenni, hogy már 2020-ban megszerezze első győzelmét a MotoGP-ben, a Yamaha üdvöskéje szerint akkor sem történik semmi, ha ez nem jön össze a gyári előléptetése előtt.

részletek

Hátrányba kerülnek a japán gyártók a GP-ben?

Lin Jarvis, a Yamaha gyári csapatának menedzsere mutatott rá, hogy a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások jelentősen megnehezíthetik az ő és két riválisuk életét az európai szezonban.

részletek

Megszívta az új naptárral a Yamaha és a Suzuki

A MotoGP szervezői néhány napja közzétették a koronavírus-járvány következtében alaposan átalakított 2020-as menetrend jelentős részét – megnéztük, kinek kedvez ez az eredeti változathoz képest.

részletek

„Nem úgy tűnik, mintha Vale abbahagyná”

Valentino Rossi gyerekkori barátja és üzlettársa, Alessio „Uccio” Salucci biztos benne, hogy a „Doktor” 2021-ben is ott lesz a MotoGP mezőnyében: június végéig alá is írhatják a szerződést.

részletek

Rossi: Azt hitték, őrült vagyok

A kilencszeres motoros világbajnok felelevenítette, hogy miért is igazolt át sikerei csúcsán a Hondától az akkor épp küszködő Yamahához. Úgy érzi, többet is elért, mint amire számított.

részletek

Rossi: Nem félek a visszavonulástól

Tudja, hogy rendkívül szomorú lesz az utolsó versenye napja, de még akár könnyebb is lehet távoznia, ha nem lesznek rajongók a helyszínen. Heteken belül meghozza a döntést a „Doktor”.

részletek

Sebestyén Peti megdöntötte a Pannónia-ring pályacsúcsát

A Supersport-világbajnokság egyetlen magyar motorosa az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team 600-as gépével javította meg a korábbi, 1000 köbcentis motorral elért rekordot egy teszten.

részletek

Így fest jelenleg a 2021-es MotoGP-mezőny

Több gyári csapat felállása már eldőlt a következő szezon(ok)ra, de így is akad még kérdőjel az élmezőnyben – összeszedtük, kinek van érvényes szerződése a jövő évre és mik a várható átigazolások.

részletek

A Honda fúrta meg Lorenzo beugrását?

A Ducati tesztversenyzője, Michele Pirro szerint a HRC áll a szabadkártyás szereplések idei betiltása mögött, hiszen így megakadályozhatták, hogy egykori motorosuk rajthoz álljon a Yamahával.

részletek

Rossi: Nem csak elköszönni mennék a Petronashoz

Teljes mértékben egyetért a Yamaha szatellit alakulatának csapatfőnökével a „Doktor”, aki sokadjára is elismételte: csak akkor akarja folytatni, ha elég versenyképesnek érzi magát.

részletek

Lorenzo: Rossi újra versenyeket nyerhet

Egykori csapattársa szerint elképesztő, hogy a „Doktor” még 41-42 évesen is a MotoGP-ben versenyezhet, ráadásul sikeres is lehet. A spanyol beszélt a Marquezzel vívott csatákról is.

részletek

„Örülnék, ha Rossi 65 éves koráig versenyezne”

Gyerekként együtt örült a „Doktorral” a győzelmeinél, jövőre viszont már az ő helyét veszi át a Yamaha gyári csapatánál Fabio Quartararo, aki bízik benne, hogy nem gyűlölik meg emiatt az olaszok.

részletek
Olvastad már?