Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 22. péntek

Yamaha

„Ez az év volt Rossi esélye, és ezt ő is tudja”

A korábbi MotoGP-menő és Superbike-világbajnok Carlos Checa szerint a túl sok hibájának köszönhette az olasz, hogy nem harcolhatott a vb-címért. Beszélt a Yamaháról, Doviziosóról és Marquezről is.

részletek

Yamaha: Valentino továbbra is fontos lesz a fejlesztéseknél

Lin Jarvis, a hangvillások főnöke szerint hiába igazol át a „Doktor” a Petronas SRT-hez, ugyanúgy gyári motort fog kapni, s ezáltal ugyanolyan fontos lesz a fejlesztések szempontjából.

részletek

Rossi: A Yamaha mérnökei azt csinálnak, amit ők akarnak

A kilencszeres világbajnok szerint a japánok ugyan meghallgatják a versenyzők visszajelzéseit, de ettől függetlenül a saját fejük után mennek. Az olasz az európai tesztcsapat hiányát is gondnak érzi.

részletek

Rossi befejezte volna, ha nem fogadja vissza a Yamaha

Nem a welkomi első győzelmét és nem is a közösen megszerzett négy vb-címet tartja a legkevesebb emléknek a gyári Yamahánál eltöltött 15 évéből, hanem azt, amikor a hangvillások visszafogadták.

részletek

Dovizioso vb-cím nélkül is elégedett, Rossi érzelmesen búcsúzott

Előbbi olasz utolsó versenyét teljesítette a Ducatinál és egy darabig a MotoGP-ben, míg a „Doktor” 15 szezon után távozik a gyári Yamahától, de elköszönt a versenyzéstől Crutchlow is.

részletek

Vinales: Ez volt karrierem legrosszabb szezonja

Fő vb-esélyeseknek tűntek az idény elején, a végére azonban teljesen elsüllyedtek a Yamaha 2020-as gépen ülő fiatal reménységei – igaz, legalább Quartararo látja a pozitívumokat az idei évben.

részletek

Zarcóé a pénteki nap Portimaóban

Az Esponsorama Ducati franciája érte el a legjobb eredményt a Portugál GP második edzésén, megelőzve Maverick Vinalest és Aleix Espargarót. A már világbajnok Joan Mir hatodik lett.

részletek

Hazai elsőséggel indult a MotoGP portugál szezonzárója

Miguel Oliveira érte el a legjobb időt az első portimaói edzésen, megelőzve Vinalest és az Aprilia párosát – akik kifejezetten jól szerepeltek, hiszen az itteni teszten is GP-motorokkal körözhettek.

részletek

Vinales: Nem volt semmink a vb-címhez

Közel sem tudtak olyan konstans teljesítményt nyújtani, mint Mir: ebben látják vereségük okát a yamahások. Többen visszatérnének a tavalyi motorhoz, de az azon ülő versenyző szerint ez nem jó ötlet.

részletek

Milleré a valenciai péntek, Mir bukott

A pramacos ausztrál érte el a legjobb időt a második szabadedzésen, miközben a vb-éllovas suzukis egy kicsúszást is begyűjtve nem áll Q2-t érő pozícióban az első edzésnapot követően.

részletek

Crutchlow a Yamahánál, Doviziosóék jogi lépéseket fontolgatnak

Az LCR Hondától távozó brit szinte biztosan a hangvillások tesztmotorosa lesz, az olasz és menedzsmentje pedig a szelepügy kezelése miatt neheztel a Ducatira. Közben Nakagamié az első valenciai edzés.

részletek

Quartararo: Verhetetlenek a Suzukik

A bukása nélkül sem érzi úgy, hogy fel tudta volna venni a versenyt a „kékekkel” a Petronas SRT franciája, aki gyári márkatársához, Vinaleshez hasonlóan már gyakorlatilag lemondott a vb-címről.

részletek
Olvastad már?