DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 27. hétfő

Yamaha

Quartararo a vb-címet, Morbidelli a feltámadást vette célba

Sérüléssel nehezített téli időszak után vágyik vissza a motorjára és a MotoGP élére a Yamaha franciája, míg csapattársa visszanyerné korábban látott formáját.

részletek

Az első fecske: íme, a 2023-as Monster Yamaha

A MotoGP-s csapatok közül elsőként a hangvillások gyári versenygépéről rántották le a leplet: némileg átalakított dizájnt kapott Quartararóék idei motorja.

részletek

Quartararo: Sokkal többet vártam a Yamahától

Az egész 2022-es MotoGP-szezonban a határon motorozott a francia, de ez sem volt elegendő számára a Ducatik és főleg azok végsebessége ellen.

részletek

Újra szatellit csapatot akar a Yamaha – de ki lesz vevő rájuk?

A MotoGP-érában először fog előfordulni, hogy csupán a két gyári motort indítják a hangvillások, de hamar változtatna ezen a márka, hiszen egyértelmű hátrányba kerülnek így a riválisokkal szemben.

részletek

„Pecco remek motoros, de Fabio a legjobb”

Nem vitatja el a MotoGP újdonsült világbajnokának érdemeit Cal Crutchlow, de a Yamaha tesztversenyzőjeként pontosan tudja, mennyire nehéz helyzetben tudott harcban lenni Bagnaiával Quartararo.

részletek

Marini az élen a teszten, Marquez szerint kevés a 2023-as Honda

A VR46 olasz motorosa érte el a legjobb időt a valenciai teszten, míg a márkaváltók közül Oliveira volt a leggyorsabb. Marquez és Quartararo csalódottan nyilatkozott az új Hondáról és Yamaháról.

részletek

Bagnaia: Fabio még mindig teljesebb versenyző

Csak egy órára veszítette el a hitét a vb-címben idén a Ducati motorosa, akinek fel kellett ismernie, hogy volt egy komoly hibája a szezon elején. Quartararo összetört, Rins sírt a rajtrácson – a főszereplők nyilatkozatai.

részletek

Bagnaia nem nyugodt, Quartararót nem érdekli

A Ducati versenyzője tudja, hogy bármi megtörténhet a MotoGP-ben, yamahás kihívója előtt csak a győzelem lebeg célként – így várja a két vb-aspiráns a mindent eldöntő valenciai szezonzárót.

részletek

Quartararo: Már a verseny előtt hibáztunk

Először beszélt a sajtónak a borzalmas, nulla ponttal záruló burirami versenye óta a vb-éllovas yamahás, aki megerősítette a korábbi gyanút, miszerint a guminyomással adódott gondja két hete.

részletek

Ezért égett meg Quartararo mellkasa

Komolyabb sérülés nélkül megúszta ugyan aragóniai első körös balesetét a regnáló MotoGP-világbajnok, a mellkasán viszont égéses horzsolásokat szenvedett – az Alpinestars elmondta, miért.

részletek

Quartararo nem hivatalos rekorddal zárta a tesztet

A vb-éllovas futotta a legjobb időt szerdán Misanóban, ráadásul a 2023-as prototípus Yamaha előrelépésnek tűnik végsebesség terén. Marc Marquez már a top 10-ben, Aleix Espargaro az ujját törte.

részletek

Misano-teszt: Marquez visszatért, Bagnaia az élen

Bő három hónapos kihagyás után ismét MotoGP-motorra ült Marc Marquez a teszt első napján – ahol a Ducati ismét leggyorsabb volt, a Yamaha pedig már a 2023-as gép prototípusát próbálgatta.

részletek