DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 14. vasárnap

NémetNagydíj

Miért nincsen F1-es Német Nagydíj?

Az ország jelenlegi egyetlen versenyzőjének, Nico Hülkenbergnek érdekes véleménye van arról, miért esett vissza az F1 népszerűsége hazájában.

részletek

Retro – A legnagyobb F1-es győzelem

Nem csupán a Maestro utolsó F1-es sikere volt, nem csupán 5. bajnoki címét biztosította be vele - ez volt az autóversenyzés történetének egyik legnagyobb győzelme: pályacsúcsok sora egy elguruló csavar miatt...

részletek

Retro – A győzelem, amiben Schumacher sem hitt

A Ferrari számára jobban nem is alakulhatott volna ez a futam, hiszen kettős győzelmet még Michael Schumacher sem mert jósolni csapatának. A baj csak az volt, hogy a német lábtörés miatt nem vett rajta részt.

részletek

F1-Archív: Raikkönen győz és megnősül

A Német Nagydíj jövője kérdéses, tesztelik az új kialakítású első szárnyakat, Massa állapota gyorsan javul, Raikkönen első házassága – ezek voltak július 31. legfontosabb eseményei

részletek

F1-Archív: A Ferrari nyilvánosan megdorgálta Alonsót

Baleset történt a Renault kamionjával az M1-en, Button szemébe idegen test került, Wolff magyarázkodik, a BMW kiszáll, Massa visszavonulást ígér, ha második számú lesz, Hamilton a Hungaroringen, Ralf Schumacher Hockenheimben uralkodik: ezek voltak június 29. F1-es hírei.

részletek

Retro – Massa balesete és porig alázása

Aligha létezik élő ember számára elátkozottabb dátum a naptárban, mint ami Felipe Massának július 25-e. 2009-ben, illetve 2010-ben is éppen e napon történt vele egy-egy rémálomba illő eset.

részletek

Feltámadhat még a német formulaautózás?

Nem lehet nem észrevenni a korábban még dominánsnak számító Németország folyamatos visszaszorulását a formulaautózásban – de van-e visszaút?

részletek

Vettel: Kár lenne a német versenyért

Nem tartja valószínűnek Sebastian Vettel, hogy a karrierje során még versenyezni fog Németországban. A német pilóta úgy véli, kevés esély van arra, hogy a hazája ismét a naptár része legyen.

részletek

Újabb pálya jelentkezett Szocsi helyére

Az F1-es naptárban történt üresedést Hockenheim is be szeretné tölteni, ahol 2019-ben tartottak utoljára nagydíjat. A pálya azonban feltételeket diktálna: Imolához hasonlóan nagy kedvezményt és hároméves szerződést kér.

részletek

Marquez: Ez a győzelem kárpótol a szenvedésért

Karrierje legkeményebb és legfontosabb pillanatának nevezte a Német GP-n aratott sikerét a spanyol, aki azt is elmondta, hogyan segített neki egy telefonbeszélgetés Mick Doohannal.

részletek

SachsenKing visszatért: Marquez tizenegyedszer nyert Németországban!

A futam elején az élre állva, néhány esőcsepp révén az üldözőktől elszakadva húzta be visszatérése óta első sikerét a repsolos, aki 2010 óta verhetetlen a Német GP-n! Oliveira és Quartararo a dobogón.

részletek

Mégis lehet idén Német Nagydíj?

A Hockenheimring jelezte, hogy ha kell, ők is tudnak versenyt rendezni az európai szezon folyamán - eredetileg idén nem lett volna német futam, de a koronavírus-helyzet miatt akár még ez is elképzelhető.

részletek