DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel: Kár lenne a német versenyért

Nem tartja valószínűnek Sebastian Vettel, hogy a karrierje során még versenyezni fog Németországban. A német pilóta úgy véli, kevés esély van arra, hogy a hazája ismét a naptár része legyen.

Miközben az Egyesült Államokban már három helyen is jelen lesz az F1, a történelmi pályák közül egyik sem érezheti magát biztonságban a versenynaptárt illetően. Németország egy ideje már nem része a sportágnak, ám ez nem azt jelenti, hogy nincs esély a visszatérésre.

Ezzel kapcsolatban viszont elég szkeptikus Sebastian Vettel, aki úgy gondolja, a hazájába már csak a pályafutása lejárta után térhet vissza a Formula-1.

„Nem tudom, hogy Németország időben kész lesz-e a számomra. Sok éven át volt szerencsém itt versenyezni, de nem tudom mi fog történni. Ha megnézzük azokat a helyszíneket, ahová megyünk, akkor nyilvánvaló, hogy Németország nem hajlandó annyi pénzt kifizetni azért, hogy ott legyen a nagydíj. Ez ilyen egyszerű” – idézte Vettelt a RacingNews365.



Elég jó esély mutatkozik arra, hogy a közeljövőben a Volkswagen-csoport is érdekelt lesz a királykategóriában, a cég vezérigazgatója, Herbert Diess pedig nyíltan elmondta, szeretné, ha csapatai német pilótákat szerepeltetnének, és Német nagydíjon versenyezhetnének, ám a négyszeres világbajnok nem látja ezt reálisnak.

„Más régiók, más európai országok küzdenek. A helyeket, ahová mi megyünk, az új helyszíneket nagyszerű felfedezni, de gondolom, a sportágnak is pénz kell ahhoz, hogy úgy fejlődjön, ahogyan azt tervezték. Kár lenne elveszíteni Németországot, Spát, vagy Spanyolországot, de ha ezek az országok már nem hajlandóak kifizetni a magas nevezési díjakat, akkor le fognak esni a listáról, és ez szégyen lenne, még néhány olyan futam esetében is, amelyekről azt gondolnád, hogy garanciát jelentenek, mint például Silverstone és Monza” – folytatta Vettel.

 

„Nem tudom mi lesz, majd meglátjuk, mi történik a következő években. Jó lenne, ha Németország visszakerülne a naptárba, de kétlem, hogy így lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: