DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

Dovizioso

Dovizioso már Misano után visszavonul

A veterán olasz azt már korábban eldöntötte, hogy nem marad 2023-ra a mezőnyben, most azonban kiderült, hogy már az idei San Marinó-i Nagydíj után szögre akasztja a bukósisakját.

részletek

Dovizioso távozik a MotoGP-ből

A 36 esztendős, népszerű olasz motoros egyszer már csapat nélkül maradt másfél évvel ezelőtt, mostani távozása azonban véglegesnek tűnik, nem lesz ott a 2023-as rajtrácson.

részletek

Őrült és extrém versenyre számítanak Mandalikában a MotoGP-sek

Elviselhetetlen forróság, új aszfaltozás az eleve vadonatúj pálya egyes szakaszain, változó gumiszerkezet: komoly kihívásokkal szembesülnek a motorosok az Indonéz Nagydíjon.

részletek

„Motorozásra alkalmatlan volt az indonéz pálya”

Borzalmas körülmények fogadták a MotoGP mezőnyét a vadonatúj mandalikai helyszínen, ahol a versenyzőket kötelezték arra, hogy körözéssel takarítsák az aszfaltot. A kavicsokkal is meggyűlt a bajuk.

részletek

Doviziosónak még nem természetes a Yamaha

Bár csapatfőnöke a vb-címre is esélyesnek tartja, a MotoGP rangidősévé előlépő olasz óvatosabban fogalmazott azzal kapcsolatban, mire lehet képes az RNF Yamaha színeiben.

részletek

Bemutatkozott a MotoGP „új” csapata, az RNF Yamaha

A sorban másodikként a hangvillások szatellit alakulata rántotta le a leplet 2022-es dizájnjáról: nemcsak a névadó szponzor, hanem a színek is változtak Andrea Dovizioso és Darryn Binder motorján.

részletek

Formula Motocast: Vörös roham, de túl későn?

Van-e még esélye az utolsó két futamon duplázó Bagnaiának Quartararo ellen? Egyszeri fellángolás volt-e Bastianini és az Aprilia dobogója? Ezekről is beszéltünk a Formula Motocast friss adásában.

részletek

Vinales nyitott az élen az Apriliával Misanóban

Második hétvégéjét teljesíti új csapatával a spanyol, de az első edzésen máris a leggyorsabb volt a megérkező eső előtt. A Suzukik és a Ducatik mögötte, a visszatérő Dovizioso a mezőny végén.

részletek

Hivatalos: Morbidelli gyári, Dovizioso szatellit Yamahán tér vissza

A San Marinó-i GP előtt a hangvillások bejelentették, hogy a sérülésből visszatérő Franco Morbidelli 2023 végéig a gyári istálló motorosa lesz, míg honfitársa a szatellit alakulatnál tér vissza.

részletek

Dovizioso szatellit Yamahán tér vissza a MotoGP-be

A hangvillások főnöke, Lin Jarvis gyakorlatilag megerősítette, hogy Misanótól kezdve a „szabadságon lévő” olasz ülhet fel Morbidelli motorjára, aki pedig a gyári csapathoz kerül át.

részletek

Indul-e versenyen az Apriliával Dovizioso?

Újabb tesztet teljesített a noalei gyártóval a többszörös nagydíjgyőztes olasz motoros, aki azonban leszögezte: sem szabadkártyás szereplés, sem 2022-es ülés egyelőre nincs terítéken.

részletek

Dovizioso jövőre újra a MotoGP-ben versenyezne

Ezért döntött úgy az olasz, hogy teszteli az Apriliát, amely kapcsán elmondta: egyelőre főként az üléspozíciójával foglalatoskodtak, így nem lenne értelme köridőkről beszélni – de jól érezte magát.

részletek