DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Indul-e versenyen az Apriliával Dovizioso?

Újabb tesztet teljesített a noalei gyártóval a többszörös nagydíjgyőztes olasz motoros, aki azonban leszögezte: sem szabadkártyás szereplés, sem 2022-es ülés egyelőre nincs terítéken.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Egy hónappal a jerezi első alkalommal után ismét felpattant az Aprilia nyergébe Andrea Dovizioso: ezúttal Mugello volt a helyszín, ahol azonban az időjárás nem volt túl kegyes az olaszhoz, ugyanis nagyrészt esőben kellett köröznie. Dovizioso éppen a körülmények miatt nem akart még részletekbe bocsátkozni az RS-GP kapcsán, amelyen ráadásul több jelentős átalakítást is eszközöltek a múltkori tesztje óta:

dovizioso-aprilia-motogp-1



„Minden megváltozott. Először is az üléspozíció, és csak utána tudjuk húzni a gázt és megérteni az összes többi területet” – idézi az olaszt a Motorsport.com szakoldal. „Van néhány elképzelésem, de általában nyugodt vagyok ezzel kapcsolatban, mert előbb rendesen húzni kell a gázt és gyorsnak kell lenni, hogy igazán felmérhessük a részleteket, és ezek a körülmények még nem álltak elő.”

Az Apriliával való együttműködés első körben erre a két tesztre szólt, s Dovizioso szerint egyelőre nincs tervben szabadkártyás indulás: „Még nem beszéltünk róla, mert a tervünkben ez a két teszt szerepelt. Az elejétől kezdve világossá tettem ezt, és ez volt az igazság: ezt a két tesztet akartam, és így is történt. Ezután beszélhetünk a jövőről.”

„Nem hiszem, hogy fontos lenne most a versenyzésről beszélni, nincs tervben” – tette hozzá a versenyző, aki 2017 és 2019 között háromszor is másodikként végzett a világbajnoki összetettben. „Még nem tudtam igazán húzni a gázt a motoron, szóval úgy érzem, pillanatnyilag nincs értelme versenyekről beszélni. Meglátjuk. Talán lesz lehetőségem további tesztekre, de beszélnünk kell róla” – fogalmazott Dovizioso, aki a 2022-es tervei kapcsán sem árult el részleteket, mondván, hogy egyelőre még nem jött el ennek az ideje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: