DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Hírösszefoglaló

Antonelli tesztel, javulhat a Ferrari – szerdai F1-es hírek

Hamilton nehéz beszélgetésre készül Wolff-fal, aki szerint fejlődött a Mercedes, csak még nem látszik, Newey újra szétszakadó mezőnyre számít 2026-ban: egy helyen a nap hírei.

A nap legvégén érkezett a legfontosabb hír vagy fejlemény a Formula-1 házáról: a Mercedes közösségi oldalán tett közzé fotókat Andrea Kimi Antonelli első F1-es tesztjéről. A Lewis Hamilton potenciális utódjának is tartott 17 éves olasz a korábbi nyilatkozatoknak megfelelően a Red Bull Ringen, a 2021-es Mercedes volánjánál tehette meg első F1-es köreit – már amikor épp nem volt havas a pálya:

„Az első két nap teljesítve egy F1-es autóban. Hihetetlen élmény volt, imádtam minden egyes másodpercét. Az első nap alakult a tervek szerint, ugyanis havazott kicsit, úgyhogy nem igazán tudtunk vezetni. De a második nap már száraz volt, sok kört megtettünk. Köszönöm a csapatnak a kemény munkát, és izgatottan várom, mi következik” – fogalmazott a teszt után Antonelli.

 

A Ferrarihoz távozó Hamilton eközben arra számít, hogy lesz egy nehéz beszélgetése Toto Wolff-fal, hiszen mint azt a hétszeres világbajnok elmondta: „Egy ponton le kell majd válnom a 2025-ös megbeszélésekről, és ennek egy Totóval való beszélgetéssel kell kezdődnie, mert nem tudom, hogy hogyan kell majd ezt menedzselni.”

Wolff amúgy eközben arról beszélt, hogy bár az eredmények nem ezt mutatták, de szerinte Japánban igenis sikerült előrelépniük a W15-össel, és biztos benne, hogy rövidesen már a helyezésekben is meg fog ez mutatkozni – bővebben ide kattintva.

De még visszakanyarodva Hamiltonra: leendő ferraris csapatfőnöke, Frederic Vasseur arról beszélt, hogy fontos a Scuderia számára a brit érkezése, és biztos benne, hogy jól ki fognak majd jönni Charles Leclerc-rel – akinek kapcsán Jacques Villeneuve döntő jelentőségűnek tekinti a 2025-ös szezont.

S ha már Ferrari: értesülések szerint váratlanul nagy lépést tehetnek előre az olaszok egy Red Bull-szerű megoldással, és három lépcsőben szinte B autóval állhatnak elő – a részletekről itt írtunk.

f1-leclerc-ferrari-suzuka-1_1



Komoly kihívást vár a sprintes sanghaji hétvégétől Max Verstappen, de összességében szereti ezt a pályát, és várja az eseményeket. A regnáló világbajnokot egyébként a Time Magazin a világ száz legbefolyásosabb embere közé sorolta – bővebben itt.

Korábban egyértelműen a Red Bullhoz visszatérést jelölte meg F1-es céljaként Daniel Ricciardo, de most már arról beszélt, hogy a Visa Cash App RB-nél is szívesen maradna 2025-re, ugyanis a jelenlegi csapatánál is élvezi a vezetést. Persze szeretne dobogóra állni meg győzelmekért harcolni, és emlékeztetni akarja az embereket arra, hogy mire képes.

Idén és 2025-ben egyre szorosabbá válik az F1-es sorrend, hogy aztán az új szabályrendszerrel ismét nagy különbségek jöjjenek – erre számít a Red Bull tervezőzsenije, Adrian Newey.

Ami az F1-en kívüli híreket illeti: a Formula-E-ben a Porsche megerősítette, hogy fellebbez Antonio Felix da Costa misanói kizárása ellen. A felügyelők azok után vették el a portugál szombati győzelmét, hogy autójában nem a szabályoknak megfelelő volt a fojtószeleprugó, az nem szerepelt a beszállító, a Spark listájában, a Porsche viszont azzal érvel, hogy az FIA nem jelezte a csapatok felé, hogy a szóban forgó alkatrész kikerült a választható listáról. 

Végezetül pedig ajánljuk figyelmetekbe MotoGP-s műsorunk, a Formula Motocast friss adását, amelyben azt feszegettük, hogy jót vagy rosszat tesz-e majd a kétkerekű csúcssorozatnak, hogy felvásárolta a Liberty Media, de persze kiveséztük az Amerikai GP történéseit és Fabio Quartararo yamahás hosszabbítását is:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: