DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Lewis segíteni fog Charles-nak” – Vasseur

A Ferrari F1-es csapatfőnöke úgy érzi, jól kijön majd egymással jövő évi két versenyzőjük. Jacques Villeneuve szerint döntő fontosságú év lesz ez Leclerc-nek.

Február elején jelentették be, hogy Lewis Hamilton 2025-től a Mercedest elhagyva a Ferrarinál fog versenyezni a Formula-1-ben. A hétszeres világbajnok Charles Leclerc mellé, az így négy év után Maranellóból távozni kényszerülő Carlos Sainz helyére fog érkezni.

A két pilóta jelenlegi formája – Hamilton még mercedeses társához, George Russellhez képest is gyengén kezdte a 2024-es F1-es idényt, miközben Sainz élete formáját mutatja és az elmúlt szűk egy évben egyedül ő tudott versenyt nyerni Max Verstappenen kívül – felmerülhetne, hogy a vörösök megbánták az igazolást.

Frederic Vasseur, a Ferrari F1-es csapatfőnöke ugyanakkor állítja: szó nincs erről, Hamilton személyét fontosnak érzi mind a teljes Scuderia, mind Leclerc szempontjából – minderről a Radio France-nak beszélt:

f1-leclerc-hamilton-2024-2



„Lewis Hamilton érkezése fontos a csapat számára. A sebességén túl nyugalmat, tapasztalat és eredményeket hoz a csapatba. A győzelem tapasztalatát, amelyre a Ferrarinál is szükségünk van ahhoz, hogy előreléphessünk.”

„Azért is vagyok rendkívül boldog, mert meggyőződésem, hogy jól fognak jönni ők ketten egymással. Segíteni fog Charles-nak versenyzőként. Ez nem csak az autóban, az időmérőn vagy a versenyen nyújtott teljesítményről szól. Hanem az év 365 napjáról, és úgy vélem, Lewis abszolút mestere ennek.”

 

Leclerc számára döntő év lesz a 2025-ös?

A Hamilton és Leclerc közötti dinamika és házon belüli párharc a 2025-ös F1-es évad egyik legpikánsabb történetszála lehet. Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy véli, a két ferraris közül elsősorban Leclerc számára lesz kritikus a jövő esztendő, ugyanis még nem bizonyította teljesen, hogy ő lenne a jövő nagy bajnoka, amiért a Scuderia egyetlen sauberes szezon után leigazolta:

„Komoly tempót mutatott, bizonyította, hogy rendkívül gyors, de például nem ő nyert versenyt tavaly a Ferrarinak. Úgyhogy érdekes lesz látni, hogyan alakul majd az egyensúly a Ferrarin belül. Ez Charles szempontjából lesz döntő jelentőségű, nem Lewisnak” – vélekedett Villeneuve a GPFans hasábjain.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: