DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Ricciardo a Visa RB-vel is beérné 2025-re

Korábban egyértelműen a Red Bullhoz visszatérést jelölte meg F1-es céljaként, de a jelenlegi csapatánál is élvezi a vezetést. Emlékeztetni akarja az embereket.

Amióta Daniel Ricciardo tavaly év közben Nyck de Vries helyén visszakerült a Formula-1-es mezőnybe az akkor még AlphaTauri, most már Visa Cash App RB névre hallgató alakulatnál, az ausztrál nem csinált titkot belőle, hogy az álma és a célja, hogy 2025-re visszakerüljön a Red Bull anyacsapatához, ahol 2014 és 2018 között versenyzett és több futamgyőzelmet is aratott.

Csakhogy haloványan indította a 2024-es F1-es szezont a rutinos pilóta, aki rendre elmaradt csapaton belül Yuki Tsunodától, így az utóbbi hetekben már nem előléptetéséről szóltak a találgatások, hanem arról, hogy ultimátumot kaphatott Helmut Markótól, hogy amennyiben nem javul a teljesítménye rövid időn belül, akár már idény közben kirakhatják a szűrét és Liam Lawson veheti át a helyét.

f1-ricciardo-visarb-1_1



Talán ennek hatására Ricciardo a saját céljait is módosította kissé, legalábbis amikor a Speedcafé arról kérdezte a versenyzőt, hogy 2025-re örömmel maradna-e a Visa RB-nél is, így felelt: „Ahogy ma érzem, igen. Élvezem most a vezetést, ez nem annyira eredményfüggő. Természetesen nem csak úgy itt szeretnék lenni: ki akarom érdemelni azt az ülést, és remélhetőleg a csapat is előrébb jut. Úgyhogy azt hiszem, ez kétirányú.”

„Úgy értem, a válasz igen. De jobb móka-e a mezőny elején harcolni, dobogókért és győzelmekért küzdeni? Abszolút. És az igazság az, hogy ha húzok egy vonalat, és egyes szám harmadik személyben beszélek magamról: ’miért tért vissza Daniel Ricciardo tavaly néhány hónapos kihagyás után?’. Azért, mert hiszem, hogy újra dobogóra tudok állni és győzni tudok.”

„Végső soron ez van. A hit megvan… és amíg a hit megvan, szerintem örömmel leszek itt. De amikor végül majd abbahagyom, szeretném, ha addig még néhány alkalommal felállhatnék a pódiumra” – jelentette ki Ricciardo.

f1-ricciardo-visarb-2

Emlékeztetni akarja az embereket arra, mire képes

Az ausztrál pilóta arról is beszélt, hogy nem bizonyítási vágy van benne elsősorban, csupán szeretné megmutatni magának, hogy képes jobb teljesítményre és emlékeztetni a közönséget, hogy korábban milyen eredményeket ért el az F1-ben:

„Szeretném büszkévé tenni az embereket, azokat, akik támogatnak annak kapcsán, ami történik. Ez nem is a bizonyításról szól. Csak szeretném emlékeztetni az embereket, hogy nem két verseny határozza meg az ember karrierjét. Nem vagyok rossz helyzetben, nem szenvedek önbizalomhiányban. Csak igen, mindez… szeretném emlékeztetni…”

„2018-ban egy időre feltettem néhány üzenetet a sisakom hátuljára. Ott volt, hogy ’emlékezzetek ezekre’. Az emberek felejtenek… Be akarom bizonyítani magamnak, hogy képes vagyok ilyesmikre, mint tavaly Mexikóban, csak rendszeresebben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: