DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Hírösszefoglaló

Zűrös edzések, Hamilton öt éve – pénteki F1-es hírek

Probléma a kamerákkal, leszakadó eső, átalakított Aston, Verstappen rekorddöntését lassítani igyekvő Hamilton, balhés GP-ütközés: ez történt pénteken.

Kezdjük azzal, ami a pályán történt – vagy éppen nem történt, hiszen az első szabadedzés gyakorlatilag elmaradt a CCTV-rendszer hibája miatt. Cserébe a második tréninget 90 percesre nyújtották, amely akciódúsra is sikerült: hozott két piros zászlót, a végén szakadó esőt, valamint kettős Mercedes-vezetést Lewis Hamilton első helyével, miközben Max Verstappen csak a hatodik legjobb idővel zárt – részletek és eredmények ide kattintva.

f1-hamilton-montreal



S ha már Hamilton: forró téma Montrealban a hétszeres világbajnok levegőben lógó szerződéshosszabbítása. Sajtóhírek szerint hétvégén nem lesz bejelentés, talán egy hónapot is várni kell, egy lap pedig öt évről és 320 millió dollárról ír – bővebben itt.

Hamilton arról is beszélt még a hétvége felvezetéseként, hogy Verstappen megdöntheti majd a rekordjait, de mindent megtesz annak érdekében, hogy lassítsa a hollandot ebben – a brit szavai itt olvashatók.

Eközben zajlik az élet a Ferrari körül is: Charles Leclerc még az edzések beszélt arról, hogy nem számít csodára Kanadában, míg Carlos Sainz elmondta, hogy nem a gumikopás a fő gondjuk, annál sokkal alapvetőbb problémáik vannak az SF-23-assal. És szintén a Scuderiához kapcsolódó hír, hogy a távozó sportigazgató, Laurent Mekies számára a hungaroringi lehet az utolsó verseny vörösben – erről itt írtunk hosszabban.

f1-aston-montreal

Ami a fejlesztéseket illeti: az Aston Martin újításai jelentik a fő érdekességet, de Alexander Albon Williamsét is jelentősen átalakították – itt szedtük össze, melyik csapat mivel készült a Kanadai Nagydíjra.

Verstappen is ment volna a Nordschleifére Sebastian Vettellel és Daniel Ricciardóval, de a Red Bull megtiltotta neki: https://formula.hu/parc-ferme/35848

„Balesetek lesznek, efelől nincs kétségem” – ezt Russell fogalmazta meg a gumimelegítő paplanok esetleges betiltása kapcsán. A Mercedes britje szerint ugyanis hiába működtek az abroncsok a múlt heti barcelonai teszten, hűvösebb időben veszélyes helyzeteket alakulhatnak ki, s ebben több társai is egyetértett – részletek itt.

f1-russell-mercedes-pirelli-teszt

Érdekes véleményt fogalmazott meg Mika Hakkinen, aki szerint egykori csapata, a McLaren idővel a Red Bull kihívójává is válhat.

Volt F1-en kívül is történés: a MotoGP-ben két edzéssel vette kezdetét a sachsenringi Német Nagydíj, amelyek Marco Bezzecchi elsőségét hozták, valamint egy igen ijesztő balesetet Marc Marquez és Johann Zarco között – amely miatt a két versenyző némi verbális csörtébe is keveredett. S ha már MotoGP: áttekintettük, hogyan is áll a silly season Marquez ultimátumától a KTM Acosta-dilemmájáig.

Végezetül pedig ejtsünk szót az International GT Open hungaroringi állomásáról is, ugyanis a hétvégén Michelisz Norbert vezetésével több magyarnak is szurkolhatunk a különböző szériákban – itt szedtük össze, kiknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: