DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Leclerc: Nem várok nagy csodát

Charles Leclerc legnagyobb meglepetésére a Ferrari nem találta meg, mi okozta barcelonai vesszőfutása okát. A monacói Kanadában sem számít csodára.

A Kanadai Nagydíj helyszínén tartott csütörtöki sajtótájékoztatón – ahol a Formula.hu is jelen van – Charles Leclerc újságírói kérdésre megerősítette azt, amit Jock Clear főmérnök már napokkal ezelőtt elmondott a spanyol sajtónak: nem találta problémát Leclerc barcelonai autóján, miután az időmérőn utolsó előtti lett, majd a futamon pontot sem tudott szerezni.

Bár Clear és Vasseur szerint is következetesebb lett az autó viselkedése, a monacói versenyző nem ért velük egyet: „Nagyon nehéz volt a legutóbbi hétvége, különösen számomra. Ide semmi újdonságot nem hoztunk, így nem számítok nagy csodákra. A meglévő csomagunkból kell kihoznunk a lehető legtöbbet, és meg kell értenünk, hogyan kell úgy beállítanunk az autót, hogy mindezt elérhessük.”



„Spanyolországban rendkívül szűk volt az autó értékelhető működési tartománya, amit nem találtunk meg, így rengeteg teljesítményt vesztettünk, ugyanakkor sokat tanultunk, éppen emiatt biztos vagyok benne, hogy ezen a hétvégén jobban fogunk teljesíteni, de nem számítok hatalmas előrelépésre.”

Leclerc a tavalyi versenyt a mezőny végéről kezdte meg, onnan zárkózott fel az ötödik helyre: „Tavaly nagyon más pozícióban voltunk, ráadásul arra számítunk, hogy az Aston és a Red Bull is nagyon erős lesz az előttünk álló hétvégén. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mire számítsunk a Mercedestől, de nekünk mindenekelőtt saját magunkkal kell foglalkoznunk, aztán meglátjuk, hogy mi lesz.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: