Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. április 8. szerda

KanadaiNagydíj

Hivatalos: A Kanadai Nagydíj is elhalasztva

A Liberty Media kedd este bejelentette a montreali forduló elhalasztását, így az idei szezon június végénél hamarabb biztosan nem rajtol el. Ez a kilencedik versenyhétvége, amit befolyásol a járvány.

részletek

Exkluzív: Latifinak nincs példaképe, de felnéz Hamiltonra

Akár hazai pályán teljesítheti első F1-es versenyét Nicholas Latifi – ő viszont annak is örülni fog, ha egyáltalán lesz Kanadai Nagydíj. Az újoncnak nincs példaképe, három korábbi és jelenlegi versenyzőt azonban nagyra értékel. A Williams új versenyzőjével beszélgettünk.

részletek

Még optimista a Kanadai Nagydíj promótere

A montreali F1-es futam szervezői szerint nagyjából húsvétig van idejük dönteni arról, hogy biztonságosan meg tudják-e rendezni a jelenleg június közepére kiírt versenyt vagy el kell halasztani.

részletek

Doornbos: Furcsa, hogy ilyen történhet egy négyszeres világbajnokkal

A korábbi holland Formula-1-es pilóta számára kicsit érthetetlen, mennyire szétesett Sebastian Vettel a legutóbbi hétvégén. Úgy érzi, a Kanadában elvett győzelme miatt szenved ennyire a német.

részletek

Ferrari: A kanadai büntetés után ez tök egyértelmű

Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke szerint a Kanadai Nagydíj után nem is kérdés, hogy jár-e büntetés Max Verstappen szabálytalan manőveréért, így Charles Leclerc-t tekinti a futam győztesének.

részletek

Marko: Ha Kanadát nézzük, Hamilton is büntetést érdemelne

A Red Bull főtanácsadója úgy véli, a második szabadedzésen Lewis Hamilton megmozdulása nem kéne, hogy büntetéssel járjon. Ugyanakkor a montreali események tükrében a brit is kapna valamit.

részletek

Ferrari: A sportnak is ártott a döntés

Az olasz alakulat ugyan az FIA döntésének felülvizsgálatát kérte, az akkori ítéletet ez azonban nem írta felül. A Mercedesé a győzelem, a Ferrarinál pedig mindenki csalódott a kanadai eset után.

részletek

Vettel nem kapta meg a montreali győzelmet

Rendhagyó módon, miután a montreali büntetés felülvizsgálatának meghallgatását mostanra tűzték ki, a Francia Nagydíj hétvégéjén két futamgyőztest hirdetnek az F1-ben. Az FIA meghozta végső döntését.

részletek

Döntő erejű bizonyíték lehet Vettelék kezében

Helyszínen tartózkodó kollégánk értesülései szerint olyan bizonyító erejű anyagok lehetnek a Ferrari birtokában, melyeknek hatására megváltoztathatják a Kanadában hozott döntésüket a felügyelők.

részletek

Vettel változatlanul jogtalannak tartja a büntetést

Lassan két hét telik el Lewis Hamilton montreali, erősen vitatott győzelme óta, de a büntetéssel szembeni vélekedés általános. Sebastian Vettelé is, aki hideg fejjel is úgy véli, nem volt jogos az öt másodperc.

részletek

Magnussen: Steiner jól tette, hogy elhallgattatott!

Kevin Magnussen igencsak kiborult a Kanadai Nagydíj közben, aminek a csúcspontja az volt, amikor a csapatrádióban ország-világ előtt kezdett el elégedetlenkedni. De elnézést kért, és főnöke, Günther Steiner fegyelmezését sem vette magára.

részletek

Helyszíni: Még a Francia Nagydíj sajtónapján sem ért véget a kanadai futam

A világ leghíresebb autóversenye, a Le Mans-i 24 órán át tart, a 2019-es F1-es Kanadai Nagydíj viszont majdnem napra pontosan 2 hétig. A futamot leintették ugyan Montrealban, de átvitt értelemben még mindig tart. A Francia Nagydíj helyszínén, Le Castellet-ben legalábbis még mindig ez a slágertéma, ráadásul a Ferrari kérésére pénteken valóban felülvizsgálják a legutóbbi derbin született döntést.

részletek
Olvastad már?