DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Hamilton: Verstappen megdöntheti a rekordom

Jelenleg Lewis Hamilton tartja a legtöbb futamgyőzelem rekordját az F1-ben, ám a hétszeres világbajnok szerint ez idővel megváltozhat.

Jelenleg szerződéshosszabbítása miatt kérdezgetik leginkább Lewis Hamiltont az F1-es sajtótájékoztatókon, de Montrealban az is szóba került, hogy megdöntheti-e valaki elképesztő, 103 futamgyőzelmet számláló rekordját a Formula-1-ben.

A brit Max Verstappent nevezte meg erre legesélyesebbként a Formula.hu jelenlétében zajló sajtótájékoztatón: „Max előtt még egy rendkívül hosszú karrier áll, így minden esélye megvan erre” – mondta Hamilton a 25 éves vetélytársáról. „A rekordok egyébként is azért vannak, hogy megdöntsék őket.”

„Nekünk most keményebben kell dolgoznunk, hogy hozzáadjunk még néhány győzelmet, és ezzel tovább növeljük a rekordot a karrierem utolsó szakaszában, és remélem, hogy lesz még alkalmunk egyszer szorosabb versenyben megmérkőzni.”



Max Versappen a Red Bull 100. győzelmét szerezheti meg az előttünk álló Kanadai Nagydíjon, emellett pedig utolérheti Ayrton Sennát, aki 41 győzelmével áll a vonatkozó ranglista ötödik helyén.

A Mercedes már látja a fényt

Miközben a Red Bull eddig minden egyes versenyt és a sprintet is megnyerte, a Mercedes kezd elhúzni az Aston Martintól és a Ferraritól a második helyért zajló csatában, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint meggyőző kettős dobogójuk Barcelonában.

Az elmúlt 18 hónapban mindössze egyetlen győzelmet értek el az Ezüst Nyilak, még George Russell révén Brazíliában, de Hamilton szerint már látják a fényt az alagút végén: „Úgy gondolom, hogy már túl vagyunk az út nehezebb részén, és elkezdtünk felfelé ívelni. Néhány versenyen olyan érzésem van, mintha nyertünk volna. Persze a győzelem még nagyon messze van számunkra, de a sorozatos előrelépések ezt az érzést keltik bennem, így már ráleltünk a sarkcsillagra” – fogalmazott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: