DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Sajtó: Hamilton ötéves szerződést akar?

A hétszeres világbajnok jövője forró téma Montrealban. Hétvégén nem lesz bejelentés, talán egy hónapot is várni kell, egy sajtóhír pedig öt évről és 320 millió dollárról ír.

Lewis Hamiltonnak még a Spanyol Nagydíj dobogós sajtótájékoztatóján volt egy elejtett megjegyzése: arról beszélt, hogy másnap leül a szerződéséről tárgyalni Toto Wolff-fal, és talán meg is fognak egyezni. A csapatfőnök szintén nyilatkozott arról, hogy a megállapodás 2024-ről és a folytatásról inkább napok, mint hetek kérdése, és Kanada előtt pontot tehetnek a végére.

Ennek fényében nem okozott volna meglepetést egy bejelentés sem Hamilton első nagydíjgyőzelmének helyszínén, de úgy néz ki, Montrealban nem történik előrelépés – a Sky Sports forrásai szerint a hétvégén biztosan nem lesz bejelentés. Hamilton és Wolff találkoztak New Yorkban, de hogy egyáltalán tárgyaltak-e a szerződésről, nem világos.



A Mercedes versenyzője nem kerülhette el a szerződés helyzetét firtató kérdést a csütörtöki FIA-sajtótájékoztatón. „Sokszor beszéltünk Totóval, remek a kapcsolatunk, így jelenleg nincs is mi mást elmondani. Előrelépés történt, de ezen kívül újdonságot nem tudok hozzátenni” – fogalmazott a brit. Egy érdekes megjegyzése azonban mégis volt arról, hogy talán egy hónapot is várni kell a fejleményekre: „Meglesz, amikor meglesz. Ha jövő héten, ha egy hónap múlva, amíg meglesz, nem igazán érdekel.”

Kettő plusz egy év, öt év?

A szerződés részleteiről egészen eltérő információk keringenek a sajtóban. A Sky riportere, David Croft szerint az egyezség időtartama valószínűleg két év lesz, esetlegesen egy szezon opcióval.

A Daily Mail azonban egy ennél jóval extrémebb verzióról értesült. Egy belső forrás azt mondta a lapnak, Hamilton egyéves hosszabbítást nem fogadna el, a brit öt évre szóló megállapodást akar. Ezzel 250 millió fontot, azaz 320 millió dollárt keresne az időszak alatt – amelynek végén 44 éves lenne.

A brit lap szerint a késedelem oka nem a pénz, a sokat emlegetett Ferrarihoz igazolás pedig nem vonzza Hamiltont: a brit úgy gondolja, a nyolcadik világbajnoki cím megnyerésére a Mercedesnél van a legnagyobb esélye.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: