DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Napokon belül aláírhatja új szerződését Hamilton

Toto Wolff szerint rövidesen megtörténik végre a hosszabbítás a Mercedesszel. A csapatfőnök szerint a lehető legtovább az F1-ben kell tartani a britet.

Folyamatosan téma a Formula-1-es paddockban és sajtóban, hogy vajon mikor írja alá végre Lewis Hamilton az új szerződését a Mercedesszel. A jelenlegi kontraktusa a mostani 2023-as évad végén jár le, de olyan hosszú ideje húzódik az ügy, hogy menet közben pletykáltak már ferraris megkeresésről is – amelyet aztán a Scuderia és maga Hamilton is cáfolt.

A Spanyol Nagydíjon elért második helye után Hamilton elkottyantotta, hogy másnap leülhetnek Toto Wolff-fal, ám a Mercedes-vezér a minap arról beszélt New Yorkban a CNBC-nek, hogy még folyamatban vannak az egyeztetések:

f1-wolff-hamilton-mercedes-2023



„Még beszélünk róla. Gyakorlatilag minden versenyhétvégén megkapjuk ezt a kérdést. Annyira jó a kapcsolatunk, hogy rettegünk a pillanattól, amikor pénzről kell elkezdenünk beszélni. De hamarosan meg fog történni.”

Amikor rákérdeztek, hogy mit jelent időben ez a hamarosan, Wolff így felelt: „Inkább napokról beszélünk, semmint hetekről. Keményen dolgozunk azon, hogy meglegyen a Kanadai Nagydíj előtt. Ma találkozom vele, és talán beszélgetünk erről.”

Wolff Hamilton fontosságáról is beszélt: „Lewis a legfontosabb személyiség ebben a sportban. Annyira sokrétű és nem is csak a versenyzésben, hanem a pályán kívül is, szóval a sportban kell tartanunk, ameddig csak lehetséges. A csapat szempontjából Lewis és a Mercedes rendkívül hosszú múltra tekinthet vissza. Sosem versenyzett más márkával, mint Mercedes. Mindketten 2013-ban csatlakoztunk a csapathoz, s egy profi kapcsolatból mostanra barátság lett. Varázslatos időszak volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: